Kiváló kezdés a kadett “B” lányoktól!

Ennél jobb szezonkezdésről aligha álmodhatott volna a DKA kadett „B” csapatának edzője, Dóra Márton, miután lányai két sima sikerrel vették az első forduló akadályait. A Nyíregyháza/B elleni  megilletődött kezdést elsöprő második félidővel feledtették a debreceni lányok, míg a tartalékos piliscsabaiak ellen már az első negyedben eldöntötték a mérkőzés sorsát.

DKA U16/B – Nyíregyházi Kosársuli/B 68-40

(12-20, 15-10, 17-4, 24-6)

DKA U16/B: Kiss Gréta 23, Bukovinszky Luca 9, Walke Tamara, Árkosy Hanna 6, Szentesi Boglárka 2

Csere: Vasas Alida, Fehér Janka, Szabó Szabina, Balassa Kincső 8, Hegedűs Dóra, Lóczi Ilka 2, Papp Lilla 18

A mérkőzés elején nem igazán találtuk a helyünket a pályán, sok volt az eladott labda és még több a kihagyott helyzet. Az első negyed után sikerült kicsit megnyugtatni a lányokat, ennek és a védekezés váltásnak köszönhetően sikerült faragnunk a hátrányunkból. Azonban az akaratunkat csak a második félidőben sikerült ráerőltetnünk ellenfelünkre. Összeállt az a határozott, kemény védekezés, amit kértem a csapattól, és így a szerzett labdákból gyors kosarakat tudtunk szerezni. Kizárólag a sok kihagyott büntető miatt lehet hiányérzetünk. Igazi csapatjátékot bemutatva, végül egy magabiztos sikerrel kezdtük a szezont a jó erőkből álló hazai csapat ellen.

PAFC Basket – DKA U16/B 33-98

(3-28, 15-15, 5-22, 10-33)

Kiss Gréta 12, Bukovinszky Luca 12, Walke Tamara 8, Árkosy Hanna 27, Szentesi Boglárka

Csere: Vasas Alida, Fehér Janka, Szabó Szabina 2, Balassa Kincső 7, Futó Sára 2, Lóczi Ilka 4, Papp Lilla 24

Dóra Márton: A piliscsabai csapat hat játékossal érkezett a tornára, azonban így is meg tudták nyerni első mérkőzésüket, így természetesen maximális koncentrációt kértem a csapattól, és nem is kellett csalódnom. Végig vezetve, több kiváló egyéni teljesítménnyel és helyenként szép csapatjátékkal, magabiztos győzelmet arattunk. Külön öröm számomra, hogy mindenki pályára tudott lépni a találkozón. Gratulálok a lányoknak a hétvégi teljesítményükhöz!

dav
dav