3×3: Szerdán a női válogatott, csütörtökön a profik lépnek pályára

Szerdán délután kezdetét veszi az ötnapos 3×3 kosárlabda fesztivál Debrecen főterén. A Nagytemplom előtt már gőzerővel dolgoznak a szervezők, hogy a 15 órától kezdődő felnőtt női felkészülési tornára minden készen álljon.

A négy rendezvényt is magába foglaló esemény első versenyén női nemzeti csapatok küzdenek meg egymással. Az eredeti elképzelésekkel ellentétben, hat csapat helyett öt együttes lép pályára, amivel az érdeklődők csak jól járnak, hiszen a körmérkőzéses rendszernek köszönhetően több összecsapást láthatnak. A Medgyessy Dórával, Szabó Petrával, Theodoreán Alexandrával és Ruják Nórával felálló magyar válogatott Oroszországgal, Franciaországgal, Romániával és Ukrajnával mérkőzik meg az ötezer dolláros fődíjért.

A pénzdíjas torna nagyszerű felkészülést kínál a szeptember közepén megrendezésre kerülő felnőtt Európa-bajnokságra. Nemzeti csapatunk egyébként könnyedén vette az andorrai kvalifikációs tornát, így újra harcba szállhat az aranyéremért Bukarestben. Medgyessy Dóráék a nagy rivális Olaszországgal és a jó erőkből álló Belgiummal kerültek egy csoportba, de a szerdai ellenfelek közül a világelső ukránok, a második legtöbb világranglista ponttal rendelkező franciák és a házigazda románok is ott lesznek a kontinensviadalon.

Csütörtökön már a férfi profi játékosoké lesz a főszerep, ugyanis indul a World Tour Masters debreceni fordulója. Már 13 órától elkezdődnek a selejtezők, ahol hat csapat, két csoportban mérkőzik meg egymással, a csoportgyőztesek pedig felkerülnek a főtáblára. 15 óra 20 perctől pedig elkezdődik a főverseny is, a nagy esélyes, első kiemelt Novi Sad ellenfele a szerb Vrbas lesz. Rögtön a második mérkőzésen láthatjuk a Team Budapest néven induló magyar válogatottat (Mohácsi Máté, Horváth Ákos, Kerpel-Fronius Balázs és Demeter Attila), akik nem mással, mint a tavaly a cívisvárosban diadalmaskodó Limannal csapnak össze. Csirke Ferenc tanítványai második mérkőzésüket 17 óra 25 perckor játsszák a szerb Ralja ellen.

kossuth_ter_3x3-1