3×3 U18: Az égiek nem várták meg a végét

Az előző naphoz hasonlóan ismét teltházas meccseket hozott a 3×3 U18-as Európa-bajnokság Debrecenben. Az utolsó csoportmérkőzés előtt azonban az időjárás közbeszólt, és a feltámadó vihar miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a magyarok Észtország elleni találkozóját vasárnapra halasztják.

A Szarvas Gábor vezette magyar válogatott Szerbia ellen kezdte a csoportkört. Jól indult számunkra a találkozó, másfél perc után már 4-1-et mutatott az eredményjelző. A szerbek a tőlük megszokott agresszív védekezésüknek köszönhetően azonban pillanatok alatt visszajöttek a mérkőzésbe, sőt, féltávnál már náluk volt az előny. Csík Rihárd távoli dobásával egyenlítettünk (9-9), innentől kezdve pedig végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban a délszlávok koncentráltak jobban, ráadásul egy véleményes bírói ítélet után négy ponttal megléptek. Hiába küzdöttek nagyot a mieink, végül 20-16 arányban alulmaradtak.

 

3x3 u18takacs
A szerbekkel még ragyogó napsütésben játszottunk

A csoport második összecsapásán a szerbek Észtországot is legyőzték (21-11), ezzel megnyerték a csoportot. Az észtek elleni találkozó tétje ezzel a második, még továbbjutó hely lett. Az idő közben feltámadó vihar azonban nem könyörült meg sem a nézőkön, sem a játékosokon, a szervezőbizottság úgy döntött, hogy másnapra teszi át az utolsó csoportmérkőzést. Magyarország és Észtország így vasárnap fél kettőkor ütközik meg egymással, rögtön a 13 óra 10 perctől kezdődő hárompontos dobó verseny után. A győztes ellenfele rögtön az első negyeddöntőben Hollandia lesz. A Magyar lányok 13 óra 50 perckor játszanak a címvédő franciákkal.

 

A vasárnapi negyeddöntők párosításai:

fiúk:

14:30 Hollandia – Magyarország/Észtország

14:50 Franciaország – Olaszország

16:00 Spanyolország – Izrael

16:20 Szerbia – Belgium

lányok:

13:50 Magyarország – Franciaország

14:10 Hollandia – Csehország

15:20 Belgium – Lengyelország

15:40 Oroszország – Olaszország