A 4. helyet szerezte meg az U12-es megyeválogatott

  1. Megyei U12 Válogatottak Tornája 2017.04.08., Szolnok

Békés – Hajdú-Bihar 26-32 (12-4, 8-13, 5-8, 1-7)

Gál Balázs: Izgulva és kapkodva kezdtünk, ami nem is volt csoda annak tudatában, hogy ilyen összeállításban még soha nem játszottak ezek a fiúk, sőt, voltak játékosok, akik most találkoztak először. Ennek ellenére a második negyedben megnyugodtak a srácok, és meglepően egységesen, egymást keresve a maradék három negyedet megnyertük. Jó egyéni teljesítményekkel sem szerénykedtünk, de ami látványossá tette a győzelmet, hogy eddig idegen fiúk milyen gördülékenyen játszottak együtt.

Csongrád – Hajdú-Bihar 37-27 (9-7, 12-6, 10-9, 6-5)

Gál Balázs: Nagyszerű hozzáállás jellemezte a csapatot. Aki a pályán volt, az bizonyítani akart, és a feladatára koncentrálva a lehető legtöbbet adni csapatának. Egy nagyon komoly erőt képviselő Csongrád ellen játszottunk, akik könyörtelenül kihasználták minden hibánkat. Ez minket nem rendített meg és az utolsó másodpercig hajtottunk. Az negyedik negyedben volt egy időszak, amikor úgy érződött, hogy egy kis szerencsével meg is fordulhat az eredmény, de egy-két hiba megbosszulta magát.

Jász-Nagykun-Szolnok – Hajdú-Bihar 39-30 (10-3, 11-14, 7-4, 11-9)

Gál Balázs: Azt kértem a fiúktól a meccs előtt, hogy játszanak felszabadultan, élvezzék és használják ki az időt, amit a pályán töltenek. Nagy öröm volt látni, hogy így is történt. Nem estünk kétségbe egy pillanatig sem hiába vezetett az ellenfél, és mindent megtettünk a győzelem érdekében. Úgy éreztem, hogy a három meccs sokat kivett belőlünk és fejben elfáradtunk picit. Már a ziccerek is kifelé pördültek, a védekezésünk sem volt olyan stabil, mint korábban, de a fiúk mégis hajtottak, amíg le nem fújták a találkozót. Ezzel a vereséggel sajnos lecsúsztunk a bronzéremről, de büszke voltam a fiúk játékára és elszántságára, szóval én úgy gondolom, ma ennyi volt bennünk.

GB BB
Hajdú-Bihar megye játékoskerete: Bereczki Ádám, Bernáth Róbert, Czipka Milán, Erdei Ruben, Illés Gergely, Jankó Csaba, Kátai Viktor, Makray Áron, Makray Balázs. Nagy Levente, Rajna Zalán, Szabó Attila, Szabó Benedek, Tóth Botond, Varga Boldizsár, Veress Bence

Összegzés: Hihetetlenek a gyerekek! Egy nap sem telt el jó formán, hogy megismerték egymást, de már az első meccsen olyan érzésem volt, mintha régóta együtt játszanának. Ebből kifolyólag együtt örültünk, ha valami jól sikerült, és egymást biztattuk, mikor valami nem sikerült olyan jól. Egy nagyon hasznos és magas színvonalú tornán vagyunk túl, ami véleményem szerint mindenkinek nagyon hasznos tapasztalatot adott. Jó felfogásban, vagányan játszottunk, ami ezen a napon a 4. helyre volt elég. Tóth Botond (ZITI TK Rakéták) az All-Star csapat tagja lett. Köszönöm a kluboknak (DIFE Derecske, Böszörményi TE, ZITI TK Rakéták, ZITI) és az edzőknek, hogy a játékosaik képviselhették a megyénket, valamint köszönjük a szervezőknek a meghívást!