A bronzcsata jutott csapatainknak az U16-os Régiós döntőn

Kadet régiós döntő, 2018.január 21. Debrecen, Kossuth Gimnázium

DKA „A” – DVTK 66:73 (13-15,19-18,18-11,10-16,6-13)

DKA „A”: Kőrösi Réka 11, Szabó Zita 11, Papp Nelli 8, Herdon Anna 8, Salamon Zsófia 7, Shirian Jázmin 7, Csorba Zsuzsanna 5, Mondl Petra 4, Szabó Csenge 3, Kalmár Eszter 2.

 

Nyíregyházi Kosársuli – DKA „B”  70:39 (19:6, 21:8, 16:15, 20:10)

DKA „B”: Jankó Dóra 16, Nagy Rebeka Sára 11, Molnár Adrienn 6, Kiss Gréta 2, Kovács Szandra 2, Szentesi Boglárka 2, Bukovinszky Luca, Árkosy Hanna, Vastag Gabriella, Walke Tamara, Márta Anna.

 

DKA „A” – DKA „B” 89 : 41 (26-11,20-8,22-8,21-14)

DKA „A”: Pontszerzőink: Szabó Csenge 16/3, Shirian Jázmin 15, Pallai Petra 12, Salamon Zsófia 11, Mondl Petra 8, Kalmár Eszter 8, Herdon Anna 5/3, Kőrösi Réka 4, Csorba Zsuzsanna 4, Papp Nelli 4, Horváth Petra 2.

edzők: Kozák István, Dara Lilla

DKA „B”: Molnár Adrienn 16/3, Jankó Dóra 10, Bukovinszky Luca 10, Nagy Rebeka Sára 3, Márta Anna 2, Kiss Gréta, Árkosy Hanna, Vastag Gabriella, Walke Tamara, Kovács Szandra, Szentesi Boglárka.

edzők: Czeglédi Károly, Dara Lilla

u16 lány

Kozák István: A végig nagy csatát hozó mérkőzésen nem játszottunk jól, nagyon sok volt a pontatlanság, az eladott labda. Ettől függetlenül a rendes játékidő végén megnyerhettük volna a találkozót, de a rádobott labda ezúttal kifelé pördült. A hosszabbításban már jobb volt az ellenfél. A drámai végjátékban elveszített mérkőzés után pihenő idő nélkül következett a DKA „B” elleni összecsapás. Túltéve magunkat a csalódáson, megfelelő hozzáállással fogtunk a játékhoz, többen bizonyították, hogy többet tudunk a kosárlabdázásból, mint amit az előző mérkőzésen mutattunk.

Köszönöm a csapatnak a munkát, amit a túlnyomó többség belefektetett a régiós döntőre való felkészülésbe. Sajnos a megfelelő hozzáállás, felkészülés ellenére is többen gyenge napot fogtak ki az első mérkőzésen. Sikerült előre lépnünk a magas játékosaink megjátszásában. Üde színfolt volt a tulajdonképpen kezdőnek számító Zsófi egyre ponterősebb, koncentráltabb játéka. Továbbra is nagy problémát jelent, hogy nincs egy stabil irányító játékosunk, és ha a helyére érkezők is betliznek, akkor nem kell csodálkoznunk a rengeteg eladott labdán. Sokat kell dolgoznunk az emberfogásos védekezésünkön. Még több, tétmérkőzést kell játszanunk.

Czeglédi Károly: Vegyes érzelmeim vannak a regionális döntővel kapcsolatban. Az objektív tény, hogy a mi kis csapatunk életében nagyon nagy fegyvertény az, hogy a régiós döntőbe bejutottunk. Tény az is, hogy ezek a csapatok – a döntő többi résztvevője – minden tekintetben erősebb csapat nálunk. Amivel viszont elégedetlen vagyok: ki lehet kapni egy erősebb csapattól, de soha nem elhatározás, figyelem, fegyelem, küzdés szív és lélek nélkül. Sokkal többet vártam a lányoktól a döntőn hozzáállásban, koncentrációban és az akarati tényezőkben. A nyíregyházi és a debreceni “A” csapatnak gratulálok a győzelmekhez.