A bronzéremért játszhatnak a serdülők

Egypontos vereséget szenvedett a Debreceni Kosárlabda Akadémia a Serdülő Országos Döntő elődöntőjében. Az első negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a Vasassal, ám Madar Kristóf megvillanásainak köszönhetően végül három pontos hajdúsági fórral zárult a játékrész. A második tíz percet a pasarétiek kezdték jobban, sikerült fordítaniuk, sőt nagyszerű védekezésüknek köszönhetően hat egységnyi előnyt építettek ki a nagyszünetig.

A második félidőben az egész tornán eddig félelmetes debreceni „kezdőötös” igazolta jó hírét, és bár a támadásaikba ezúttal a megszokottnál több hiba csúszott, a szinte tökéletes védekezésnek köszönhetően egy pontra zárkóztak. A fővárosiak azonban nem estek össze, minimális vezetésüket szinte végig tartani tudták, ám Virágh Benedek kosarával két perccel a lefújás előtt újra Kovács Balázs együttese volt kedvezőbb helyzetben (54-53). Az utolsó percben újra a piros kékeknél volt az előny, ám hiába egyenlített kétszer is az ezúttal is zseniálisan játszó Madar Kristóf, harmadjára már nem sikerült, így egypontos Vasas győzelem lett a vége.

Vasárnap így a bronzéremért szállhatnak csatába a cívisvárosiak, az ellenfél a csoportban már egyszer legyőzött Szombathely lesz 13 órától.

Debreceni KA – Vasas Akadémia 59-60 (20-17, 9-18, 13-8, 17-17)

DKA: Pala 2, Túri -, Balázsi 2, Virágh 7/3, Fekete 13, Csirkés 2, Madar Kristóf 18, Czeglédi 1, Schwarzenberger G. 12, Sólyom -, Seszták -, Madar Krisztián 5.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, szerintem győzelmet érdemeltünk, a többit pedig inkább nem mondom el. Holnapra igyekszünk összeszedni magunkat, és megnyerni a bronzmeccset.