A felsőház kapujában a DEAC-os hölgyek

33 pontos győzelmet aratott a DEAC női csapata hazai pályán az MTK fiataljai ellen. A fővárosiaknál állandó kérdés, hogy az első osztályú keretből hány játékost engednek el, alapvetően ez határozza meg a játékerejüket. A köztes megoldást választották a kék-fehérek, s ezúttal csak Wéber Fruzsinát engedték lejátszani. A-csoportos játékos ide vagy oda, a vendégek mindössze egy negyedig tudták tartani a lépést Kovács Imre tanítványaival. A második 10 percben Földvári Andreáék egy 16-0-s rohamot futottak, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. A fordulás után sikerült még egy lapáttal rátenni, a megnyugtató debreceni előny tudatában mindkét szakmai stáb bátran nyúlhatott a cseréihez.

Bár az összecsapáson egyáltalán nem látszott, de óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen ezzel a győzelemmel karnyújtásnyira kerültek a felsőházi rájátszást érő első négy hely valamelyikének megszerzésétől. A képlet végtelenül egyszerű, a hátralévő három fordulóban Gál Annamáriáéknak elég mindössze egy győzelmet begyűjteniük, és akkor már biztosan nem előzheti meg őket a nemrég legyőzött DVTK. Bár nincs könnyű sorsolása a DEAC-nak, nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak a kitűzött cél, hiszen ha más nem, az utolsó fordulóban az eddig összesen egy győzelmet begyűjtő Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE lesz az ellenfél. Bár matematikailag még első helyen is végezhetnek a hajdúságiak, nem valószínű, hogy a Nyíregyháza bukja hátralevő mérkőzéseit. A 2. és 3. hely viszont egyáltalán nincs fényévekre, hiszen a következő fordulókban a pont a jelenlegi két dobogós Szolnokhoz és Vasashoz látogatnak a lányok.

 

DEAC – MTK-Budapest 75-41 (21-17, 20-6, 22-8, 12-10)

DEAC: Szabó R. 5/3, Gál 17, Gyulai 7, Vida 13/3, Földvári 20 cserék: Foltin 4, Szendrei 2, Fazekas 2, Papp 3/3, Szabó E. 2, Új -.

edzők: Kovács Imre, Fodor Péter

Kovács Imre: Az első negyedet leszámítva elégedett vagyok a látottakkal, nagyon fontos győzelmet arattunk. A védekezésünk elég pontatlan volt az elején, de miután sikerült stabilizálni már kezünkben volt a mérkőzés. Uraltuk a palánk alatti területeket, jól bontottuk meg az ellenfél védelmét, ez volt a győzelem kulcsa. Nem szabad még elhinnünk, hogy meg van a felsőház, az utolsó három fordulóban s keményen kell dolgoznunk. Nem szeretném ha a Szegedhez és a Vasashoz feltett kézzel mennénk, jó lenne minél hamarabb bebiztosítani a rájátszást.

 

am női nb1 tabella