A fiúk és a lányok is továbbjutottak a MEFOB-ban

Befejeződött az alapszakasz a Debreceni Egyetem férfi és női csapatának is, mindkét együttes készülhet a négyes döntőért vívott keresztjátékra. Kovács Imre „lányai” mindössze egy vereséggel nyerték meg a Nemzeti Egyetemi Bajnokság keleti-csoportját, míg a fiúk egy nagyszerű hajrának köszönhetően végül a második helyen végeztek.

rsz_dsc_0140A gyengébbik nem képviselői kedden zárták az alapszakasz küzdelmeit egy már tét nélküli mérkőzésen. Az már előzetesen eldőlt, hogy Gál Annamáriáék a nagy rivális Szegeddel szemben jobb egymás elleni mérleggel rendelkeznek, így a Nyíregyháza elleni keddi összecsapás már csak formalitás volt. Nem csak a helyezést tekintve, de mint később kiderült, maga a meccs is az volt, a 147-4-es végeredmény nem sok kommentárra szorul. A hölgyek végül 11 győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedtek, így első kiemeltként a nyugati negyedik Pécsi Tudományi Egyetemmel játszhatnak a döntőbe jutásért. –A bajnokság mellett az egyetemit is végig komolyan vettük, nem vettük félvállról a meccseinket. A tavalyi döntős Közgázt és a nagy rivális Szegedet is meg tudtuk előzni, ez mindenképp előrelépés az előző évekhez képest. A célunk az, hogy újra bejussunk a legjobb négy közé, bár ez nem lesz egyszerű, hiszen a PTE-PEAC-ban több A-csoportot is megjárt játékos játszik. Ennek ellenére szeretnénk megismételni a tavalyi produkciónkat, és ismét az érmes helyek valamelyikén végezni. –vélekedett a csapat vezetőedzője, Kovács Imre.
rsz_dsc_0121A fiúk valamivel nehezebb helyzetben voltak az utolsó forduló előtt, hiszen egy héttel korábban hosszabbításos vereséget szenvedtek Egerben, mellyel elúszott az alapszakasz győzelem lehetősége. Ráadásul a hétfői BME elleni hazai találkozó kulcsfontosságú volt mindkét csapat számára, hiszen egy vendéggyőzelem esetén a fővárosiak jutottak volna tovább, míg Kósa Tamásék az ötödik helyre csúsztak volna vissza a körbeveréseknek köszönhetően. Szerencsére nem így alakult, és egy nagyon fizikális, feszült hangulatú mérkőzésen végül 78-76 arányban legyőzték a budapestieket. Ezzel a sikerrel a második helyre futottak be a debreceni egyetemisták, a döntőért pedig a Szombathellyel játszhatnak majd. –Ez a keret három csapatból állt össze, így nem nagyon volt lehetőségünk készülni, gyakorlatilag a meccsek alatt folyamatosan fejlődött a játékunk. Nagyon jó szellemű, összetartó társaság jött itt össze, és ez a pályán is meglátszott, amióta együtt dolgozunk, csak az alapszakasz győztes Eger otthonában kaptunk ki hosszabbításban. Bár a Szombathellyel vívott oda-visszavágó az NB1/B-s rájátszás közepén lesz, mi szeretnénk ott lenni a négyes döntőben, és ott minél jobb eredményt elérni. -zárta szavait Berényi Sándor.