A Kossuth második, a Fazekas negyedik lett az Amatőr Diákolimpián

Amatőr Kosárlabda Diákolimpia Döntőt rendeztek az elmúlt hétvégén Pécsett, melyen a lányoknál a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, míg a fiúknál a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája volt érdekelt.

A tornára mindkét nemnél húsz csapat kvalifikálta magát, s három nap leforgása alatt hét mérkőzést is játszottak. A hölgyeknél Kecskeméti János csapata óriási meglepetésre mind a négy mérkőzését megnyerte a csoportban, sőt a negyeddöntőben a jóval esélyesebb Miskolcot is két vállra fektették. Az elődöntő és a bronzcsata azonban már túl nagy falat volt a lányoknak, de a megszerzett 4. hely így is messze felülmúlta a várakozásokat.

Az Asztalos József és Asbóth Endre által irányított Kossuth is szenzációsan szerepelt, a csoport küzdelmeit ők is hibátlan mérleggel zárták. A negyeddöntőben a Zalaegerszeget, míg az elődöntőben a Kaposvárt is nagy csatában győzték le, így a vasárnapi zárónapon döntőt játszhattak. Az egész tornán végig nagyon magabiztos Pannonhalmát már nem sikerült legyőzniük, de az ezüstérem így is több, mint elismerésre méltó teljesítmény a debreceni fiúktól.

A fiúknál Bencző Árpádot, míg a lányoknál Borbély Izabellát beválasztották a tona All-Star csapatába.

 

Amatőr Kosárlabda Diákolimpia V-VI. korcsoport Országos Döntő

Pécs, 2018. március 1-4.

Lányok:

Csoportmérkőzések:

Barcs, Szécsényi – Debrecen, Fazekas 9-24

Debrecen, Fazekas – Ajka, Bródi 25-7

Debrecen, Fazekas – Keszthely, vajda 23-19

Debrecen, Fazekas – Veszprém, Noszlopy 30-15

Negyeddöntő:

Debrecen, Fazekas – Miskolc, Földes 23-14

Elődöntő:

Karcag, Református – Debrecen, Fazekas 38-9

3.helyért:

Debrecen, Fazekas – Budapest, Nikola Tesla 14-34

Végeredmény: 1. Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium 2. Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, gimnázium és Kollégium 3. Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 4. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Kecskeméti János: Három nap alatt játszottunk le hét mérkőzést, és bármennyire is rövid volt a játékidő, egy amatőr csapat számára ez megterhelő. Úgy utaztunk el Pécsre, hogy legalább egy mérkőzést nyerjünk meg, ehhez képest a lányok jelesre vizsgáztak küzdőszellemből, és négy év után újra bejutottunk a négy közé. Gratulálok a lányoknak, bebizonyosodott, hogy lehet ez a játékot amatőr szinten is szeretni.

amatőr diákolimpia kossuth

 

Fiúk:

Csoportmérkőzések:

Debrecen, Kossuth – Hódmezővásárhely, Bethlen 45-29

Debrecen Kossuth – Szeghalom, Szigeti 23-19

Pécs, Janus – Debrecen, Kossuth 11-37

Debrecen, Kossuth – Székesfehérvár, Vásári 38-5

Negyeddöntő:

Debrecen, Kossuth – Zalaegerszeg, Zrínyi 28-15

Elődöntő:

Debrecen, Kossuth – Kaposvár Táncsics 35-28

Döntő:

Pannonhalma, Bencés – Debrecen, Kossuth 40-16

Végeredmény: 1. Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium 2. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája 3. Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 4. Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium

Asztalos József: Maximálisan elégedett vagyok a fiúk teljesítményével és az elért eredménnyel. Büszke vagyok rájuk, mert egyszer sem adták fel, pedig többször is voltunk már vert helyzetben, de nem álltak le, és fordítani tudtak. Azt gondolom, hogy mindent megtettek a sikerért, fegyelmezettek és alázatosak voltak, hatalmas élmény volt ez mindannyiunknak. Összességében megérdemelték az ezüstérmet, és az egyetemi felvételihez járó plusz tíz pontot. Gratulálok az egész csapatnak.

kossuth amatőr diákolimpia