A negyedik fordulót is lejátszották az U12-esek

Január utolsó, illetve február első hétvégéjén a negyedik fordulót is lejátszották az U12-es bajnokságban. A Cívis DKA Tigrisek elsöprő fölénnyel őrizték meg hibátlan mérlegüket, és a főtáblára jutottak. A csupa lányokból álló Cívis DKA Fehér Tigrisek 9 emberrel utaztak el Nyíregyházára, és ugyan óriási bravúrral legyőzték a nagybányai fiúkat, mégis kiestek a B csoportból. A D csoport küzdelmeit némileg összekuszálta a nagyváradi együttes hiánya, így mindössze egy mérkőzést kellett vívniuk Czeglédi Károly tanítványainak, ahol nagy csatában, 2 ponttal maradtak alul a Zsákoló Zsiráfokkal szemben.

 

U12 4. forduló, A csoport

Karcag, 2019. 01. 27.

Karcagi SE Farkasok – Cívis DKA Tigrisek 34 – 118 (10-24, 11-33, 7-33, 6-28)

Gál Balázs: Jó ritmusban kezdtük a találkozót, nagy iramot diktáltunk, ami a kemény védekezésnek volt köszönhető. Ezt utána hellyel-közzel az egész mérkőzésen tudtuk tartani. Többször sikerült kiharcolnunk, hogy ellenfelünk ne tudja áthozni a labdát a támadó térfélükre 8 másodperc alatt, rengeteg labdát szereztünk, amiből szépen vezényeltük a gyors támadásainkat. Örülök, mert rendszerint jó ritmusban találták meg a fiúk a helyzetben lévő társaikat, amiket általában pontra is tudtuk váltani.

 

Cívis DKA Tigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum 74 – 25 (21-10, 20-7, 16-6, 17-2)

Gál Balázs: A két mérkőzés közötti nagyjából 15 percből kiindulva arra törekedtünk, hogy az előző összecsapás ritmusát átmentve, hasonló tempóban kosárlabdázzunk. Ezúttal azonban több pontatlanságunk volt, kevésbé tudtunk ritmust kapni a jó pár ki nem kényszerített hibánk miatt. Ezen túllendülve, harcias és bátor játékunknak köszönhetően el tudtunk lépni az ellenfelünktől, miután nyugodtabban és összeszedettebben sikerült játszanunk, ami hozta magával a szép megoldásokat és a tetszetős összjátékokat.

Gratulálok az egész csapatnak!

A csapat tagjai:

Balogh Ádám, Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Gulyás Zénó, Háló Bence, Makray Áron, Mikáczó-Nagy Bendegúz, Schmidt Péter, Úr Alex, Vágó Dániel, Váróczy Gergő, Wágner Ferenc

B csoport

Nyíregyháza, 2019.02.02.

Cívis DKA Fehér Tigrisek – Nyíregyházi Kék Cápák 41- 53 (14-14,12-17,8-15,7-7)

Cívis DKA Fehér Tigrisek: Diviánszky Eszter 11, Balogh Tímea 10, Árkosy Liza 7, Fárbás Emma 5, Visky Boglár 2, Liptai Csenge 2, Radócz Emma 1, Vígvári Nikolett 1.

Kozák István: Jót küzdöttünk a nyíregyházi fiú csapat ellen, ha kicsit pontosabban játszunk, szorosabb eredmény is születhetett volna.

Cívis DKA Fehér Tigrisek – ACS Wildcats Baia Mare 69- 61 (13-19,21-18,19-11,14-13)

Cívis DKA Fehér Tigrisek: Radócz Emma 15, Balogh Tímea 14, Diviánszky Eszter 9, Árkosy Liza 8, Fárbás Emma 5, Vígvári Nikolett 5, Liptai Csenge 5, Visky Boglár 4, Kunkli Anna 2 pont.

Kozák István: Kicsit álmosabb kezdés után szépen felvettük a küzdelmet a fiú csapat ellen, és a végig szoros mérkőzést sikerült megnyernünk. Nagyon örültem, hogy egy ilyen szoros meccsen is minden pályára lépő játékosunk tudott mezőnykosarat szerezni.

Sajnos az influenza által megtépázva csak 9 játékossal tudtunk elutazni a fordulóra, így hiába az egy megnyert mérkőzés, nem tudunk a „B” csoportban maradni. A rendelkezésemre álló 9 lány előtt viszont le a kalappal, nagyot harcoltak a 2 fiú csapat ellen. Nagy örömemre szolgált, hogy szoros mérkőzésen is sikerült megvalósítani az edzésen gyakoroltakat.

 

D csoport

Nyíregyháza, 2019.01.26.

Crisul BCU Oradea – DKA/B   0-20

 

Zsákoló Zsiráfok Nyíregyháza – DKA/B   69- 67 (8-22, 26-10, 14-18, 21-17)

DKA/B: Füzesi István 17, Borsi Bendegúz 8, Olcsák Zsigmond 8, Kovács Benedek 8, Sain Benjámin 5, Erdei Zsolt 5, Erdei Tibor 4, Szabó-Zsámba Botond 4, Halász Árpád 3, Görömbey Tamás 3, Tóth Szabolcs 1, Dobi Máté 1

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

Czeglédi Károly: Az első mérkőzésünkre az ellenfél nem érkezett meg, így játék nélkül győztünk. Nem jó így nyerni, mert a mérkőzés, a tanulás, tapasztalatszerzés kell a gyermekeknek, de ez tőlünk független ok; mi itt voltunk.

A második mérkőzés nagyon kiélezett, szoros csatát hozott, nagyon hasznos és tanulságos találkozó volt ez a fiúknak. Az első negyedet kiválóan hoztuk, a másodikat viszont nagyon elrontottuk. Utána “fej-fej” mellett haladtak a csapatok egészen a mérkőzés végéig.

Érdekes találkozó volt. Nagy tapasztalást jelentett ez a gyermekeknek. Megmutatta azt nekünk, hogy nincs két egyforma ellenfél, pálya, játékvezetés és környezet. Ehhez alkalmazkodni meg kell tanulni, illetve a második negyedbeli hibáinkat ki kell tudni javítani és ha ezekben a kérdésekben előrelépünk, akkor az ilyen jellegzetességgel bíró mérkőzéseket is meg fogjuk tudni nyerni a jövőben.