A serdülő lányok is továbbjutottak

Leány OSB, 2. Főtábla kör. 2017.03.11-12.

Helyszín: MTK Sportcsarnok, Budapest

 

Debreceni KA-DSI – DVTK ÉLKSK/B  65-43 (20-9, 12-10, 22-7, 11-17)

DKA-DSI: Szima Petra 13, Papp Nelli 12, Kőrösi Réka 9, Jankó Dóra 8/3, Horváth Petra 8, Herdon Anna 7/3, Csorba Zsuzsó 3, Shirian Jázmin 2, Mondl Petra 2, Taricska Bianka 1, Szabó Csenge -, Kalmár Eszter –

Fodor Péter: A jó kezdés megalapozta a magabiztos győzelmet. A második negyedben kicsit lankadt a figyelem és pontatlanokká váltunk a támadásban és védekezésben is. A harmadik negyedben kifejezetten szellemesen játszottunk és jól védekeztünk. Ebben és a következő negyedben is igyekeztünk mindenkit játszatni és tartalékolni a következő mérkőzésre. Az utolsó negyed kissé halványra sikerült.

 

MTK Budapest – Debreceni KA-DSI  53-45 (14-7, 16-7, 7-15, 16-16)

DKA-DSI: Horváth Petra 12, Kőrösi Réka 9, Csorba Zsuzsó 8, Herdon Anna 5, Szima Petra 4, Jankó Dóra 2, Shirian Jázmin 2, Pallai Petra 2, Papp Nelli 1, Taricska Bianka -, Szabó Csenge -, Gyarmati Lotti –

Fodor Péter: Ellenfelünkről tudhattuk a meccs előtt, hogy várhatóan a legerősebb csapat a csoportban, ráadásul hazai pályán játszottak. Elsősorban a védekezésünkkel akartuk megakadályozni a jó képességű játékosaikat, akiknek az előző győzelmükben kulcsszerepük volt. Ez tulajdonképpen az egész mérkőzésen megvalósult, kiemelkedően a 3. negyedben. Amit viszont nagyon elrontottunk az első félidőben az a támadó játék hatékonysága. Rengeteg kidolgozott tiszta helyzetet hagytunk ki, rosszul büntetőztünk és feleslegesen sok labdát adtunk el. A második félidőt megnyertük, de túl nagy előnyt adtunk az első félidőben.

rsz_serdülőleány

Debreceni KA-DSI – Nyíregyházi Kosársuli  61-52 (18-14, 12-12, 15-15, 16-11)

DKA-DSI: Kőrösi Réka 16, Szima Petra 11, Taricska Bianka 11, Csorba Zsuzsó 7, Herdon Anna 5, Szabó Csenge 4, Papp Nelli 3, Horváth Petra 2, Pallai Petra 2, Mondl Petra -, Gyarmati Lotti -, Kalmár Eszter –

Fodor Péter: Ki-ki mérkőzésre készültünk, az is lett belőle. Jól kezdtünk támadásban, de elkerülhető kosarakat kaptunk és lassan kiegyenlített lett a játék. A két középső negyedben a küzdelem dominált és nem tudtunk komolyabb előnyt szerezni, de egy nagyon rövid időszaktól eltekintve végig vezettünk. A végjátékban jó döntéseket hoztak a lányok, megmutatták, hogy helyén van a szívük és nagy akarással bebiztosították a győzelmet.

Összegzés: Az volt a célunk, hogy az első két hely valamelyikét megszerezzük, amivel versenyben maradhatunk a nyolc közé jutásért. Ezt a célt, ha nem is mindig jó játékkal és nem zökkenőmentesen, de biztosan teljesítettük. A korábbiakhoz képest elmondhatjuk, hogy előre léptünk a védekezésünkben, itt a védő lepattanózás hagyott időnként kívánnivalót. Pozitívumként értékelhetjük, hogy szépen teljesítettünk minden meccsen a támadó lepattanók terén.

Támadásban hullámzóak voltunk, ha koncentráltunk a befejezésekre akkor szépen és látványosan játszottunk. Amikor ez hiányzott rossz százalékkal értékesítettük a dobásainkat, a büntetőinket és feleslegesen sok labdát adtunk el. Dicséret illeti a lányokat a továbbjutás miatt, valamint azért, hogy a küzdőszellemük a legfontosabb pillanatokban átsegítette őket a nehézségeken. Köszönöm Árminnak a segítségét és gratulálok az egész csapatnak!