A serdülők is ott lesznek az országos döntőben

Kadett és junior csapatunk után Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc serdülőcsapata is kvalifikálta magát az országos döntőre. U14-eseink egy győzelmet és két vereséget jegyeztek a szombathelyi négyestornán, ám a veretlen házigazdák mögött -a körbeverések miatt- a második helyen bejutottak a nyolcas döntőre. Virágh Benedekékre még egy forduló vár a fináléig, melynek eredménye már csak arról dönt, hogy ki milyen kiemeléssel kezdheti meg a nagydöntő küzdelmeit.

Debreceni KA „A” – Dombóvári Kosársuli  70–58 (20-15, 17-19, 17-9, 16-15)

DKA: Fekete Csongor 16, Madar Kristóf 12/3, Schwarczenberger Gábor 11, Madar Krisztián 10, Balázsi Ákos 8, Czeglédi Bence 7, Virágh Benedek 4, Tóth Botond 2, Seszták Miklós, Sólyom Dániel, Csirkés Péter, Pala Sándor.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Kevés jó előjellel érkeztünk a tornára. Legjobbjaink közül ketten egész héten nem edzettek, végül három sérülttel vágtunk neki a mérkőzésnek egy általunk ismert kifejezetten erős csapat ellen. A jó kezdés után sok hibát vétettünk. A mérkőzésen négyszer tudtunk elmenni 10 ponttal. Szerencsére negyedjére a mérkőzés utolsó perceiben. Kicsit görcsösen küzdöttünk és nagyon kapkodó volt a játékunk. Sajnos emiatt keveset tudtam cserélni, így a mérkőzés sokat kivett belőlünk, a sérültjeink állapota pedig nem javult. Sokkal több kell a kispadról érkezőktől.

 

Debreceni KA „A” – Zalaegerszegi TE  57–66 (4-15, 19-19, 16-18, 18-14)

DKA: Fekete Csongor 15, Madar Krisztián 15, Balázsi Ákos 10, Virágh Benedek 6, Schwarczenberger Gábor 5, Tóth Botond 2, Csirkés Péter 2, Pala Sándor 2, Madar Kristóf, Czeglédi Bence, Seszták Miklós, Sólyom Dániel.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Egy nagyon jó szerkezetű és képzett csapat ellen léptünk pályára, akik frissebbek voltak és magabiztosabban oldották meg feladataikat. Mi 3 perc alatt 5 ziccert és 4 büntetőt hibáztunk, majd a 7. percben elvesztettük sérülés miatt a csapat vezérét, Madar Kristófot. A nagy hátrányból a második sorunk csak ideiglenesen tudott faragni, így félidőben komoly hátrányban voltunk. A mérkőzés a második félidőben is hullámzott. Volt közte 17 és volt közte 5 pont is. Az utolsó percben kapaszkodtunk, de ismét komoly hibákat követtünk el. Fekete Csongor, Madar Krisztián és Balázsi Ákos tartották a csapatban a lelket. A meccs végén gratulálnunk kellett a fegyelmezettebben és jobban játszó zalaegerszegieknek, akik tejesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

 

Szombathelyi SI KA „A” – Debreceni KA „A”  65 – 52 (18-20, 16-11, 18-7, 13-14)

DKA: Virágh Benedek 14/3, Schwarczenberger Gábor 12/3, Madar Krisztián 9/3, Balázsi Ákos 6, Tóth Botond 4, Seszták Miklós 3, Sass Barnabás 2, Pala Sándor 2, Czeglédi Bence, Csirkés Péter, Sólyom Dániel, Túri Viktor.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Nehéz este után, csalódottan és kétkedve érkeztünk a csarnokba, ahol azzal találtuk szembe magunkat, hogy a Dombóvár vezet a Zalaegerszeg ellen. A matematikai példát tudtuk. 7-14 pontos Dombóvár győzelem esetén körbeveréssel mi jutunk egyenes ágon az országos döntőbe. Egy horrorisztikus mérkőzésen a szívritmusunkat kellően megmozgatva a Dombóvár 14 ponttal nyert, így Fortuna a mi kezünket ragadta meg a három csapat közül. Ez az előjáték azért komolyan befolyásolta a mérkőzést. Fekete Csongor és Madar Kristóf sérüléseik miatt nem kerültek be a jegyzőkönyvbe, akik viszont pályára léptek nyomás nélkül, felszabadultan, nagyon pozitív hangulatban játszottak és egy jó mérkőzést tudtunk játszani a csoportgyőztes házigazda ellen. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, a harmadik negyed közepén viszont kialakult egy 10-15 pontos különbség, ami a meccs végéig megmaradt. Ezen a mérkőzésen végre 1-2 játékos mutatott valamit abból, amivel szombaton adós maradt, így a jelenlegi állapotunkban is becsülettel tudtunk kosárlabdázni. Gratulálok a Szombathelynek a tornagyőzelemhez és köszönjük a színvonalas rendezvényt.

rsz_img_0506

Nagyon nehéz 4 hónap van a csapat mögött, amióta elkezdődtek a főtábla küzdelmei. Nagyon pechesek voltunk a sérülésekkel és most is egy kifejezetten nehéz csoportba kerültünk, ráadásul mi utaztunk több, mint 400 kilométert. Sajnos ezen a tornán nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna, sok mindenben elmaradtunk a saját elvárásainktól, ellenben valamiért a szerencse most állt mellénk, és úgymond nevető harmadikként sikerült kvalifikálni magunkat az országos döntőbe. Úgy gondolom, hogy ez nagyon komoly eredmény, hiszen erős mezőnyben sikerült elérni ezt a sikert, és látva az ellenfeleket, mind a Zalaegerszeg, mind a Dombóvár követni fog minket a döntőbe és fogunk még velük találkozni. Mindenképp szeretném kiemelni Fekete Csongort és Madar Kristófot, akik nem csak játékukkal, de az önfeláldozó hozzáállásukkal is vezérek voltak és rengeteget tettek a sikerért. Mellettük Madar Krisztián és Balázsi Ákos tudott jó teljesítményt nyújtani és eredményesen kosárlabdázni. Fontos volt, hogy Czeglédi Bence az előző fordulóhoz képest hatalmasat javult és jól szervezte a játékot, ponterősségben és védekezésben volt hiányérzete neki is, de sokat tett a csapatért. Ahogy Schwarczenberger Gábor is rengeteget dolgozott a pályán, de sajnos ő is nagyon sok hibával játszott, tőle meglepő módon sokat kapkodott. Összességében sok sebből vérezve, nagy szívvel küzdve, de gyengén játszva, a szerencsével barátkozva sikerült bejutnunk az országos döntőbe, amiért nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt években és ezúton is köszönöm azoknak a kollégáknak a munkáját, akik a gyerekekkel foglalkoztak és részük van a sikerben. Gratulálok a csapatomnak, köszönöm Boldizsár Ferenc másodedzőm komoly munkáját és segítését! Most 2-3 nap pihenő után másfél hónap kemény munka következik a döntőig, ahol szeretnénk bizonyítani, hogy az ország legjobbjai közé tartozunk.