A Tigrisek is ott lesznek az U11-es Jamboreen

A Gál Balázs és Varga Ádám által vezetett Ziccer Tigrisek is bejutott az U11-es Országos Jamboree-ra. Sarkadi Ferenc „Rakétái” megnyerték csoportjukat, így ők már korábban kivívták a részvételt, de a mögöttük végző ZITI-nek is megmaradt az esélye a kvalifikációra. A hétvégi tornán előbb a Tiszaújvárost győzték le nagy csatában, majd a Nyíregyházát fektették két vállra, így sikerült elérni a kitűzött célt.

 

Ziccer Tigrisek – Tiszaújvárosi Phoenix KK 58-47 (16-15, 6(5)-4(5), 22-7, 9-16)

Gál Balázs: Izgulva, kapkodva kezdtük a találkozót, hiszen nagy volt a bizonyítási vágy a fiúkban. Jó ritmusban játszottunk, de rendszerint rossz döntéseket hoztunk és buta hibákat vétettünk. A félidei szünetben sikerült megnyugodnunk és egy nagyszerű harmadik negyeddel olyan különbséget állítottunk be, ami után még magabiztosabbak lettünk. Sikerült pontra váltani a helyzeteinket és a kiváló egyéni teljesítményeknek köszönhetően szép győzelmet arattunk.

 

Ziccer Tigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum KA 45 -37 (15-11, 6(4)-5(6), 13-8, 7-6)

Gál Balázs: A bajnokság során találkoztunk már a Nyíregyházával, tehát tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Mindkét csapat tisztában volt vele, aki itt nyer, az bejut az Országos Jamboreera, igy hamar kialakult a téthez méltó hangulat. Nehéz volt kordában tartani az indulatokat, de rendkívül büszke vagyok a csapatomra, hogy végig a feladatra koncentrálva, tiszta fejjel, soha nem reklamálva, és mindig a kifulladásig hajtva játszott. Nem foglalkoztunk a külső körülményekkel, csak azzal, ami a dolgunk. Jól tükrözi a koncentráltságunkat, hogy minden negyedet megnyerve, végig vezetve sikerült győznünk és megérdemelten kivívtuk a jogot, hogy részt vehessünk az Országos Jamboreen. Gratulálok az egész csapatnak!

U11GB

 

Összesítés:

Két nehéz mérkőzést játszottunk. Ez nem volt meglepetés, tudtuk, hogy igy lesz, számítottunk rá. Erre viszont nehéz teljesen felkészülni, ugyanis ilyen erőpróbán még nem vett részt ez a csapat. Fontos volt, hogy nagyon ott legyen mindenki fejben, ne zökkentsen ki minket senki és semmi. Büszke vagyok, hogy a célnak megfelelően készült mindenki, egységes csapatként, céltudatosan játszva sikerült bejutnunk az Országos Jamboreera. A Ziccer Tigrisek TK Rakéták mellett igy mi vagyunk a második debreceni csapat, aki ott lehet ezen az országos rendezvényen, amit hatalmas dolognak tartok. A csapat nevében is köszönöm a sok biztatást mind a szülők, mind pedig a kollégák felől!

 

A szombati csapat tagjai:

Csoma Jackson, Csuja László, Danó Döme, Fekete-Gál Csongor, Foltin Lukács, Gáspár Márton, Horai Donát, Makray Áron, Molnár Zsolt, Szilágyi Péter, Tóth Nándor, Váróczy Gergő, Wladimir Mirkó