Armwood-nak nem jelentett gondot a beilleszkedés

Isaiah Armwood nemrég csatlakozott a DEAC NB1-es csapatának keretéhez. A 206 centis amerikai játékost az eddig tapasztaltakról, erősségeiről és céljairól kérdeztük.

 

Másfél hete vagy nagyjából Debrecenben. Mik az első benyomomásaid a városról? Hogyan fogadtak a csapattársaid?

Ezalatt a rövid idő alatt csak pozitív élményeim vannak. A város nagyon szép, bár az edzések mellett még nem nagyon volt időm bejárni, de remélem erre is hamarosan sor kerül. A srácok kedvesen fogadtak, nem lesz gond a beilleszkedéssel. Lilovval csapattársak voltunk Olaszországban, ő egy kiváló játékos, aki nagyszerű dobó, jó vele együtt játszani. Örülök, hogy újra egy csapatban játszhatok vele.

 

Mit tudsz a magyar kosárlabdáról? Miért választottad a DEAC-ot?

Nem sok mindent hallottam a magyar kosárlabdáról, de azon vagyok, hogy minél hamarabb megismerjem. Nyilván vannak különbségek az adott ország kosárlabda kultúrái között, és az edzők stílusai között is, de akosárlabda mindenol kosárlabda, a labdát be kell dobni a gyűrűbe. Az ügynököm ajánlotta a DEAC-ot, akivel nagyon jó kapcsolatban vagyok, és megbízom benne. A magyar bajnokság évről évre erősebb, úgy gondolom, hogy jó helyre kerültem. Debrecennek hosszú idő után van újra elsőosztályú csapata, szeretnének fokozatosan egyre jobb csapattá válni, és én örülök, hogy ennek a részese lehetek.

 

Mik az erősségeid? Melyik poszton érzed leginkább otthon magad?

Az atletikusságomat emelném ki, ebből fakadóan jó védőnek tartom magam, de a támadásoknál is tudom használni a fizikai képességeimet, emelett a középtávoli dobásaimat említeném még meg. Az egyetemen játszottam 3-as poszton is de én elsősorban 4-esnek tartom magam, aki egy gyorsabb szerkezetben centert is tud játszani.

 

Mik a céljaid csapatszinten és egyénileg a szezonra?

A legfontosabb célom a szezonra, hogy a lehető legtöbb meccset nyerjük meg a csapattal. Az egyéni statisztikák sosem voltak különösebben fontosak számomra, én akkor vagyok sikeres, ha a csapatom is sikeres. Szeretném, ha jó játékkal a csapat egyik meghatározó játékosa lehetnék, és mégegyszer mondom, hogy a legfontosabb, hogy minél több meccset nyerjünk.