Az 5-8. helyért folytatják a kadettek

A tegnapi sikeres rajtot két vereség követte a Kiemelt Kadett Bajnokság nyolcas döntőjének csoportkörében, így Erdei Ádám és Kovács Balázs tanítványai legjobb esetben az ötödik helyen zárhatják a tornát.

Debreceni KA – Kosárlabda Akadémia Pécs 88-95 (12-28, 21-18, 27-28, 28-21)

DKA: Turán 2, Madar Krisztián 1, Kalassai 39/9, Fülep 7/3, Fekete 3.

Csere: Lovas 25/12, Papy 6, Madar Kristóf 5/3, Schwarczenberger, Sajgó, Tóth, Virágh.

Edzők: Erdei Ádám, Kovács Balázs.

Debreceni KA- MAFC 58-99 (15-36, 24-17, 6-33, 13-13)

DKA: Turán 2, Papy 10/3, Kalassai 9/3, fülep 4, Fekete 4

Csere: Schwarczenberger 8, Madar Kristóf 11, Lovas 6/6, Sajgó 2, Holléry 2, Virágh.

Edzők: Erdei Ádám, Kovács Balázs.

Nem indult jól a Pécs elleni találkozó a debreceni fiatalok számára, hiszen 4-4 után a baranyaiak egy 16-2-es futást produkálva gyorsan elléptek. (6-20) Hiába próbáltak visszakapaszkodni Fekete Csongorék, mindenre érkezett válasz a túloldalról, így tekintélyes pécsi előnnyel zárult az első negyed. (12-28)

A folytatásban kezdett összeállni a védekezés, az ellenfél gyűrűjénél pedig a sokat emlegetett Kalassai Martin jeleskedett, így öt perc leforgása alatt tízen belülre kerültek a mieink. (27-35) Ez a felzárkózás sokat kivett a srácokból, újra távolodni kezdett a Pécs, de Lovas Botond triplájával látótávolságon belül maradtunk a félidőre. (33-46)

A harmadik negyed sem hozott nagy változást a játék képében, a debreceni szekeret a továbbra is a Kalassai-Lovas páros tolta, viszont érdemben nem sikerült közelebb kerülnünk, 74-60-as pécsi fórt muattott az eredményjelző harminc perc után.

Egy utolsó, nagy rohamot indítottak a negyedik negyedben akadémiánk játékosai, 11 pontjuk maradt válasz nélkül, így már csak öt egység volt a különbség. (71-76) Sajnos fokozatot tudott váltani a Pécs, és egy 13-3-mas rohammal úgy tűnt, végleg eldöntötték az érdemi kérdéseket. (74-89). Ezzel azonban nem értettek egyet Erdei Ádám növendékei, akik végső energiatartalékaikat is csatába dobva egy perccel a vége előtt 3 pontra jöttek vissza. Sajnos a fordítás nem jött össze, de a végjátékban nyújtott teljesítmény, és Kalassai Martin 39 pontja mindenképpen bíztató előjelnek bizonyult a továbbiakra nézve.

Mivel minden csapat egy győzelemmel állt két mérkőzés után, egyszerű volt a képlet: aki az esti meccsen nyer, az jut a legjobb négy közé. Nehéz helyzetben voltak Papyék, hiszen az alapszakaszgyőztes MAFC várt rájuk. Sajnos a fiúk nem tudták kiheverni a délelőtt fáradalmait, ez pedig a nagy téttel kombinálva soknak bizonyult számukra. A fővárosiak már egy negyed után 21 ponttal vezettek, és ugyan a második tíz percben felcsillant a remény, a fordulást követően azonnal szertefoszlott. A katasztrofális, 33-6-os harmadik negyedet követően sajnos már csak formalitás volt a negyedik, végül 41 ponttal bizonyultak jobbnak a piros-feketék.

Szombaton a keresztjátékkal folytatódik a torna, kadettjeink ellenfele a házigazda Sopron lesz.