Az akadémisták is kényelemben

Nincs megállás: a felnőtt kosárcsapat után az utánpótlás is vadonatúj buszt kapott a DEAC-nál.

Ahogyan arról beszámoltunk, hétfőn egy minden igényt kielégítő, a klub címerével felmatricázott nagy buszt vehetett át a DEAC kosárlabda-szakosztálya, mellyel a felnőtt csapat tagjai utaznak majd.

A “gépjárműpark” bővítése itt nem állt meg, ugyanis szerdán délután a sajtó képviselőinek jelenlétében az Inter Traction Electrics Kft. debreceni üzeméből érkezett az egyetem főépülete elé két vadonatúj Mercedes-Benz Reform-S Tourist kisbusz, melyek 19+1 főnyi férőhellyel rendelkeznek. A járműveket a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a röplabda-szakosztály vezetője, Fodor Antal, valamint a DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezetője, Becsky István és Nagy Norbert ügyvezető-gazdasági igazgató vette át Baranyai Ferenctől, az Inter Traction Electrics ügyvezető igazgatójától.

Lócziné Kovács Marianna beszédében hangot adott örömének, hogy újabb két járművel járulhatnak hozzá az egyetemi klub sportolóinak minél jobb teljesítményéhez. A buszok TAO-forrásból, a röplabdázók és a kosarasok országos szövetségének segítségével kerülhettek a DEAC használatába.

Becsky István egy régi emléket elevenített fel: sok-sok évvel ezelőtt olyan busszal indultak haza a cívisvárosi kosárlabdázók a Dunántúlról, amelyen nem volt ajánlatos a féket használni, azaz kalandos volt a hazatérés. Mint mondta, szerencsére mára nagyon sokat változtak a körülmények, immáron vadonatúj saját buszokkal utazhatnak a DEAC-osok.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a DEAC Kosárlabda Akadémiájának is van most már saját tulajdonú autóbusza – fogalmazott Nagy Norbert. – Ahogyan azt Marianna is említette, gazdaságossági szempontból is nagy segítség ez nekünk, illetve bízunk benne, hogy a kosárlabda-szakosztály, valamint a többi sportág képviselői még inkább érezni fogják, hogy a DEAC család megbecsült tagjai. Az ellenfelek pedig kicsit irigykedve nézhetnek ránk, hogy egy hazai, vagy nemzetközi tornára ilyen impozáns járművel utazunk el. Köszönjük a Debreceni Egyetemnek és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének az együttműködését, illetve a támogatását ahhoz, hogy mindez megvalósulhatott – mondta az ügyvezető-gazdasági igazgató.

Mint megtudtuk, a pályázatot a tavalyi év elején nyújtották be, ám a vírusjárvány miatt történt a megvalósulásig némi időbeni csúszás. A gyártó ügyvezető igazgatója, Baranyai Ferenc elmondta, először kerültek kapcsolatba debreceni klubbal: – Örülök, hogy hozzájárulhatunk a DEAC sportolóinak a jobb teljesítményéhez, és bízom benne, hogy a jövőben is lesz hasonló együttműködés a cívisvárosi sport és az Inter Traction Electrics között. Fontos és örömteli lenne számunkra, ha ezt követően még több helyi sportoló közlekedne Debrecenben készült buszokkal.

Becsky István és Nagy Norbert vették át a buszok kulcsait Baranyai Ferenctől