Az utolsó fordulóra hagyták a döntést

Esélye sem volt a DEAC női csapatának az alapszakasz győzelemre törő Szeged otthonában. Kovács Imre együttese önmagához mérten is rengeteg hibával játszott, amit a jó erőkből álló ellenfél könyörtelenül kihasznált, melynek 23 pontos vereség lett a vége. Az első negyedben még úgy ahogy tartották magukat Szabó Rékáék, de az ellenfél agresszív védekezése ellen nem volt ellenszerük. A 44 dobott pont az eddigi legkevesebb a szezon során, de a szegediek gyakorlatilag a játék minden elemében felülmúlták a hajdúságiakat.

Az utolsó fordulóban a DEAC győzelmi kényszerben lép pályára az NKE SE otthonában, ám bizakodásra adhat okot, hogy a fővárosiak eddig mindössze egy győzelemmel a tabella legvégén szerénykednek. Amennyiben sikerül megnyerniük utolsó alapszakasz meccsüket a debrecenieknek, úgy az előző évhez hasonlóan ismét a felsőházban kezdhetik meg a rájátszást, ahol előreláthatólag a nyugati bajnok TFSE vár majd rájuk.

 

Szegedi KE – DEAC 67-44 (17-11, 16-7, 15-8, 19-18)

DEAC: Szabó R. 7/6, Gál 4, Gyulai 3/3, Foltin 7, Vida 11/3 cserék: Papp 1, Szendrei 2, Földvári 7, Stekler 2, Új -.

edzők: Kovács Imre, Fodor Péter

Kovács Imre: Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Nekünk ennyi hibával nem sok keresnivalónk lesz a jövőben. Rendet kell rakni a fejekben az utolsó fordulóra, nem szabad lerombolnunk azt, amit eddig felépítettünk. Remélem, hogy sikerül túljutnunk a hullámvölgyön, és ki tudjuk harcolni a felsőházi rájátszást, ahol már felszabadultan kosárlabdázhatunk.