Beharangozó: három csapatunk is parkettre lép a hétvégén

Szeptember második hétvégéjén három utánpótlás csapatunk számára is megkezdődik a 2018-19-es bajnoki idény. A fiúknál az Erdei Ádám és Kovács Balázs vezette U16-osok szombaton, hazai pályán, a Tóth Árpád Gimnáziumban fogadják a Nyíregyházát és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát, vasárnap pedig a Pécsi Kosárlabda Akadémia ellen zárják a tornát.

A lányoknál két csapat is pályára lép: Kovács Imre junior lányai Szolnokra látogatnak, ahol a házigazda mellett a kőbányai Zsíros Akadémia együttesével csapnak össze.

A serdülőknek sem lesz könnyű dolguk: Licska József és Kecskeméti János alakulata előbb a tavalyi bajnok Csata DSE-vel, majd a szintén jelentős játékerőt képviselő Pécsi Kosárlabda Akadémiával mérkőzik meg szombaton, a Kossuth Gimnázium tornatermében.

Az edzők a felkészülésről, és hétvégi elvárásaikról:

Erdei Ádám (fiú U16): Bár nem minden a tervek szerint alakult, dicséret illeti a fiúkat a felkészülés alatt elvégzett rengeteg munkáért. Nem kerültünk könnyű csoportba, de én kifejezetten örülök neki, mert így már az első fordulóban kiderül, hogy hol tartunk. Az elsődleges cél, hogy minél többet lássak az edzéseken gyakoroltakból, emellett nyilván a főtáblára is szeretnénk felkerülni, amelyet ezen a tornán egy jó szerepléssel meg is alapozhatunk.

Kovács Imre (lány U18): Az elsődleges elvárásom, hogy a lányok minél többet megvalósítsanak az edzésen gyakorolt játékelemekből. Ha sikerül felvennünk a meccs ritmusát, és képesek leszünk maximum körüli teljesítményt nyújtani, bármi megtörténhet. A Szolnokot már legyőztünk edzőmeccsen, igaz, akkor három fontos játékosuk hiányzott. Egy biztos, mindent ki kell adnunk magunkból ahhoz, hogy sikereket érjünk el.

Kecskeméti János (lány U14): Nem szerencsés, hogy ilyen korán kezdődik a bajnokság, hiszen sajnos a legtöbb szülő ilyenkor tud szabadságot kivenni, ebből kifolyólag kevés edzésen gyakoroltunk teljes létszámmal. Nem igazán tudjuk, hol tartunk jelen pillanatban, de a hétvégén sok kérdésre választ kaphatunk. Annyi bizonyos, hogy rengeteget tanulhatunk a hétvégén, hiszen a korosztály legjobb csapatai látogatnak hozzánk.

A hétvége programja:

  1. szeptember 8. (szombat):

11:00: Fiú U16: Debreceni KA– Nyíregyháza (Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium)

11:00: Lány U14: Debreceni KA – Csata DSE (Debrecen, Kossuth Gimnázium)

14:00: Lány U14: Debreceni KA– Kosárlabda Akadémia Pécs (Debrecen, Kossuth Gimnázium)

17:00: Fiú U16: Debreceni KA– DKKA (Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium)

  1. szeptember 9. (vasárnap):

11:15: Fiú U16: Debreceni KA – Kosárlabda Akadémia Pécs

14:00: Lány U18: Debreceni KA – Zsíros Akadémia Kőbánya (Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok)

17:00: Lány U18: Szolnoki MÁV SE – Debreceni KA (Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok)