Beharangozó: Pályán a serdülő fiúk, és elkezdik a kadett lányok is

Szeptember 15-16-án újabb megmérettetések várnak akadémiánk játékosaira. Kovács Balázs U14-es fiai Jászberénybe látogatnak, míg másik két serdülő alakulatunk egy három csapatos tornán vesz részt a Tóth Árpád Gimnáziumban. A kadett lányok is belecsapnak, Kecskeméti János alakulata szintén Debrecenben, a Kossuth Gimnáziumban kezdi meg az idei bajnokságot.

Az edzőket a felkészülésről, és az előttünk álló hétvégéről kérdeztük.

Kovács Balázs (Fiú U14): Augusztus elsején kezdtük meg a felkészülést a fiúkkal, akik végig nagyon szorgalmasan dolgoztak. Szerettünk volna edzőmeccset is játszani, de sajnos a kiszemelt ellenfélnek nem volt jó az időpont, így nem tudtuk igazából tesztelni, mire vagyunk képesek meccshelyzetben. A tavalyihoz hasonló szereplésben bízunk, idén is dominálni akarjuk a térséget. A felfogásunk nem változott, továbbra is agresszív és gyors kosárlabdát játszunk, amit a természetesen a hétvégén is elvárok a srácoktól.

Kecskeméti János (Lány U16): A BEAC és a Kiss Lenke KS látogat hozzánk a hétvégén. Esélylatolgatásnak nem sok értelmét látom, hiszen a szezon elején tartunk még. Pozitívan kezdtük a felkészülést, de ezután sajnálatos események sora következett. Betegségek és sérülések sorozata sújtotta a lányokat, akik mindezek ellenére szépen dolgoznak, és nagyon akarnak. Célunk, hogy megcsípjük a csoport első két helyének egyikét.

Czeglédi Károly (U14 B): Csapatunk napról napra, hétről hétre áll össze, még a forduló előtti napokban is érkeztek új játékosok. Ezt figyelembe véve nincsenek nagy elvárásaim a fiúktól a hétvégére nézve, fő, hogy tapasztalatot szerezzünk, és kialakuljon a meccsrutinunk. Ez az egész szezont tekintve is igaz, az idei évben leginkább fejlődni szeretnénk, egyénileg és csapatszinten egyaránt.

Vajda László (U14 DSI): Úgy érzem, sikeres felkészülésen vagyunk túl. Fiatal csapat vagyunk, a fiúk életkorából kifolyólag most ismerkedünk olyan játékelemekkel, mint például az elzárás, vagy a csapdázás. Az edzéseken javarészt ezekre készültünk fel. Szeretném, ha játékosaim beépítenék a tanultakat, és megvalósítanának minél többet az ideáig gyakoroltakból.

A hétvége programja:

Szombat (09.15.)

11:00: Lány U16: Debreceni KA – Kiss Lenke KS (Kossuth Gimnázium)

18:45: Lány U16: Debreceni KA – Dávid Kornél KA (Kossuth Gimnázium)

Vasárnap (09.16.)

10:00: Fiú U14: Debreceni KA (A)– Nyíregyháza (Jászberény)

10:00 Fiú U14: Debreceni KA DSI – Szerencs (Tóth Árpád Gimnázium)

11:15: Lány U16: Debreceni KA – BEAC (Kossuth Gimnázium)

12:00: Fiú U14: Debreceni KA (B) – Szerencs (Tóth Árpád Gimnázium)

14:00 Fiú U14: Debreceni KA (B) – Debreceni KA DSI

16:00: Fiú U14 A: Debreceni KA – ? (A Miskolc – Jászberény mérkőzésének eredményétől függően)