Bejutott az elitbe a serdülő leány csapat!

Hatalmas tétje volt a főtábla harmadik fordulójának, hiszen a torna első két csapata bejuthatott az ország legjobb nyolc csapata közé.  Ennek megfelelően hatalmas küzdelem folyt a pályán, minden csapat mozgósította utolsó erőtartalékjait is. Végül Kecskeméti János és Licska József tanítványai az egész évben a főtáblán vitézkedő Nyíregyháza és DVTK Akadémia legyőzésével biztosították a helyüket az elitben.

Debreceni KA- Nyíregyházi Kosársuli      72-45 (17-9, 16-9, 22-15, 17-12)

DKA: Szász Lili 7, Futó Sára 2, Szabados Dorottya , Gaszner Réka , Pásti Regina, Balassa Kincső 11 , Horváth Petra, Fárbás Eliza 6, Hegedüs Dóri , Sarkadi Milla, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 9, Papp Lilla 35.

Kecskeméti János: A rengeteg kihagyott ziccert kiváló lepattanózással ellensúlyoztuk, Saci visszatérésével stabilabb lett a védekezésünk. A negyedekben Kincső és Bogi is jól bontotta meg a védekezést és szolgálták ki a 35 pontig jutott Lillát.  A különbség túlzó, ennél jóval nagyobb harc ment a pályán a kiválóan felkészített Nyíregyháza ellen.

Debreceni KA-  DVTK Akadémia/A         78-62 (19-12, 20-13, 19-18, 20-19

DKA: Szász Lili 6, Futó Sára 1, Szabados Dorottya , Gaszner Réka , Pásti Regina 2, Balassa Kincső 16 , Horváth Petra, Fárbás Eliza 7, Hegedüs Dóri , Sarkadi Milla 2, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 22, Papp Lilla 22.

Kecskeméti János: A mindent eldöntő meccsen fantasztikusan kezdtünk, így szünetben már 10 pont felett vezettünk. Kincső, Lilla és Bogi ihletett formában játszottak, de az egész csapat kellett ahhoz, hogy így működjön az első félidei védekezésünk, amivel gondban szoktunk lenni. A második játékrészben teljesen érthetően egy sokkal keményebb védekezéssel próbálta a Miskolc megfordítani a mérkőzést, de mindig volt valaki, aki tolt egyet a csapat szekerén. Hiába fáradtunk el az állandó testi kontaktusban, a szívünk vitt tovább és megnyertük a meccset. Óriási dolog, hogy ez a kis csapat bejutott az elitbe.

 

Debreceni KA-  Kosárlabda Akadémia Pécs        51-56 ( 16-17, 10-16, 11-12, 14-11)

DKA: Szász Lili 6, Futó Sára 2, Szabados Dorottya 1 , Gaszner Réka , Pásti Regina 3, Balassa Kincső 9 , Horváth Petra, Fárbás Eliza , Hegedüs Dóri , Sarkadi Milla , Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 5, Papp Lilla 25.

Kecskeméti János: Szerintem ritka az ilyen jó szellemű csapat, aki ennyire meg tud szorítani egy nála erősebb csapatot. Egy percre sem adtuk fel, így egy nagyon jó meccs kerekedett belőle. Szerintem nagy fegyvertény a 8 közé jutás, ráadásul ilyen jó ellenfelek ellen, akik kivétel nélkül a főtáblán meccseltek egész évben. Gratulálok lányok!

20190504_203917