Belekóstoltak az elitbe a serdülő lányok

Az eddigi bravúros szereplés után ezúttal három olyan csapattal találkoztak Kecskeméti János és Licska József serdülő leányai, akik az egész idényt a felsőházban játszották végig. Nehéz volt felvenniük a ritmust, de meccsről meccsre egyre jobban játszottak. A tudásbeli különbséget lelkes játékkal próbálták ellensúlyozni, helyenként sikerült is. A május eleji következő forduló dönt a 8 közé jutásról.

Debreceni KA- Bajai NKK             58-64 (10-19, 20-16, 16-14, 12-16)

DKA: Szász Lili 5, Gaszner Réka , Pásti Regina 2 , Balassa Kincső 8 , Varga Rebeka 2, Fárbás Eliza 10, Hegedüs Dóri, Sarkadi Milla, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 13, Papp Lilla 18, Szabados Dorottya.

Kecskeméti János: Betegséggel és sérülésekkel sújtva érkeztünk Pestre, ahol nagyon jó csapatokkal kellett játszanunk. Sajnos alacsony hőfokon kezdtünk el játszani, mindent a kulcsemberektől vártak el a lányok, ami egy ilyen jó csapat ellen kevés. Ráadásul az első negyedben Ők is visszafogottan teljesítettek, rengeteg ziccer kimaradt. A 2. és 3. negyedben visszakapaszkodtunk, sőt a 4. negyedben át is vettük a vezetést. Ekkor úgy kűzdött a csapat, ahogy kellett volna az elején. A végén kiütközött a rutinbeli különbség, az ellenfél higgadt végjátékával tudott nyerni.

Debreceni KA-  VASAS Akadémia            68-51    (9-23, 20-13, 12-17, 17-8)

DKA: Szász Lili 2, Gaszner Réka 1, Pásti Regina , Balassa Kincső 9, Varga Rebeka 2 , Fárbás Eliza 4, Hegedüs Dóri,  Sarkadi Milla, Czentye Zoé , Hawrlant Bogi 8, Papp Lilla 27, Szabados Dotottya.

Kecskeméti János: Az első negyedet mintha lemásoltuk volna, motiváció nélkül játszottunk.  A Vasas nagyon bizonyítani akart, hogy a BEAC elleni teljesítménye csak egy botlás volt. A negyedik negyedben viszont Lilla vezérletével valami fantasztikusat produkáltak a lányok, mintha nem is ugyanaz a csapat lett volna. Nem ismertünk elveszett labdát, úgy küzdöttünk, mint még soha. Gratulálok a lányoknak, most nem egyénieskedve, dühből játszottunk, hanem igazi csapatként.

Debreceni KA- BEAC Újbuda KA/A          49-70 (13-28, 11-6, 16-18, 9-18)

DKA: Szász Lili 2, Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 8, Varga Rebeka, Fárbás Eliza 10, Hegedüs Dóri  , Sarkadi Milla, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 7, Papp Lilla 21, Szabados Dorottya.

Kecskeméti János: Most játszottunk a legjobban! A BEAC meggyőző teljesítménnyel nyerte a meccseit, előrébb járnak , mint mi. A második negyedben fantasztikusan játszottunk így visszajöttünk a meccsbe. A második félidőben feljöttünk 4 pontra, majd elmentek 12-vel. Ezt még kétszer megcsináltuk, de a végét nem bírtuk, mégis elégedett vagyok, mert egy nálunk jobb csapatot sikerült megszorítani a játék bizonyos részeiben.

Szoknunk kell, hogy másféle játékkal találkozunk az elitben, rengeteget tanultunk.

Ha időnként nem veszítjük el a fejünket, még szorosabb mérkőzéseket is játszhattuk volna, az első meccsen akár a győzelemre is lehetett volna lehetőségünk.