Bentmaradt a C-csoportban a DKA DSI

A regionális serdülő bajnokság északkeleti régiójának C-csoportjában kezdték meg az idényt Gál Balázs és Szendrei Fruzsina csapata, a DKA-DSI. A forduló egy győzelemmel és egy vereséggel zárult a csapat számára, ami azt jelenti, hogy a következő körben is a C-jelű hármasban szerepelhetnek majd.

U14 Serdülő Bajnokság, északkeleti régió, C-csoport
1. forduló

 

LEHEL KOSÁRSULI/A – DEBRECENI KA SI 55-35 (8-8, 21-10, 9-5, 17-12)

Gál Balázs: Nagy irammal kezdődött a mérkőzés, ami rengeteg ki nem kényszerített hibát eredményezett. Ebben a rohanásban eredményesebbnek bizonyult a fizikálisan előttünk tartó ellenfelünk. Nehezen járt a labda, a nyomás hatására kissé kiszámíthatóvá vált a játékunk, amiből nem tudtunk megújulni, így fokozatosan növekedett a különbség az eredményjelzőn.  Pozitívum azonban, hogy bizonyos dolgokban már most látszik az előrelépés. 1-1-ben szinte egyáltalán nem adtunk el labdát az ellenfelünk kemény, néha már a faulthatáron túllépő védekezésével szemben. A következő időszakban a hiányosságaink javításán kell dolgoznunk, de az ilyen mérkőzések után mindig tisztán látszik, hogy melyek azok a szegmensek, amelyekben fejlődnünk kell.

 

MEAFC-KOSSUTH – DEBRECENI KA SI 26 – 68 (5-24, 8-13, 9-11, 4-20)

Gál Balázs: Másfajta ellenféllel találtuk szembe magunkat a második mérkőzésen, ám céljaink nem változtak, saját magunkra koncentrálva próbáltuk a legtöbbet kihozni a találkozóból. Gördülékenyebben működött a támadójátékunk, és hatékonyabbak voltak az összjátékok. Védekezésben is aktívabbak voltunk, ezáltal sikeresebbek tudtunk lenni a mérkőzés nagy részében, ám bőven van még hova fejlődnünk. Alapvetően örültünk a győzelemnek, elsősorban azért, mert így a C csoportban maradhattunk, de látszódnak azok az irányvonalak, amelyeken haladnunk kell a további fejlődés érdekében. Ez lesz a következő időszak feladata.

 

Játékoskeret: Elek Bendegúz, Fazekas Botond, Foltin Lukács, Gulyás Zénó, Gurzó Milán, Háló Bence, Móré Sándor, Molnár Máté, Schmiedt Péter, Szabó-Zsámba Botond, Úr Alex, Vállai Bence, Wágner Ferenc

Edzők: Gál Balázs, Szendrei Fruzsina