Berényi Sándor: léphetünk egy lépcsőfokot

A vírushelyzet enyhülésére való tekintettel a DEAC Kosárlabda Akadémia vezetősége döntést hozott, június 2-től az eddig szabadtéren tréningező kiemelt korosztályok visszakerülnek a terembe. A felkészülést továbbra is szigorú szabályok övezik, az edzések izoláltak lesznek, a játékosok egyelőre az idő jelentős részében továbbra is külön-külön dolgoznak majd.

– Úgy gondolom, hogy az ideáig eltelt időszakban is felelősségteljes döntéseket hoztunk, és ezután is így fogunk tenni. Mindeddig kizárólag szabadtéren edzettek a játékosaink, egymástól elkülönítve, egy ember egy palánknál, saját labdával. Most azonban úgy ítéltük meg, hogy léphetünk egy lépcsőfokot, és a teremben folytathatjuk a munkát. Természetesen a fokozatosság ezúttal is kulcsfontosságú, a felkészülés még a következő hetekben is döntően kontakt nélkül zajlik majd. Ezt követően levonjuk a megfelelő következtetéseket, és ha a körülmények engedik, június közepétől visszatérünk a hagyományos edzésmódszerekhez – mondta Berényi Sándor, a DEAC KA szakmai igazgatója.

Mindeközben elindult az akadémia hivatalos Instagram-oldala és YouTube-csatornája is, ahová már az első toborzó videó is felkerült Tartozz közénk! címmel. Jelentkezni átmenetileg a kovacs@debka.hu e-mail címen lehet.

Berényi Sándor reméli, hogy minél hamarabb visszatérhetnek a rendes kerékvágásba.