Berényi Sándor már a csapatával készül

A DEAC kosárlabdacsapatának vezetőedzője a hétvégén érkezett haza a tajvani Universiaderól, ahol a magyar válogatott a 18. helyen végzett a rangos mezőnyben. Berényi Sándor élete első A-csoportos szezonjára készül, hétfőn már a csapat edzéseit is ő vezényli. -Összességében másfél hónapot dolgoztunk a felkészüléssel együtt az Universiade válogatottal, ami nagyon nagy élmény és megtiszteltetés volt számomra. Nagyon kiélezett csoportba kerültünk, ahol jó meccseket játszottunk, hosszabb felkészüléssel és kicsit nagyobb szerencsével akár előrébb is végezhettünk volna. –mondta Berényi Sándor az egyetemisták legnagyobb világversenyéről.

rsz_bs

A debreceni szakember távollétében Kovács Adrián és Kádár Tamás irányította az edzéseket, akik a nagy távolság ellenére napi kapcsolatban voltak Berényivel. -A keret még nem teljes, hiszen sem Jahmal Jones, sem az Universiade-válogatottal szereplő Bognár Kristóf és Kósa Tamás nem állt még rendelkezésre. Utóbbiak a hét második felében csatlakoznak, míg Jahmal jövő héten érkezik. Nagyon várjuk már a munkát, jelenleg még az alakulás fázisában vagyunk, de szerintem jó kis csapatunk lesz a szezonra. –vélekedett a vezetőedző.

A héten játszunk két zártkapus mérkőzést a Nyíregyháza, illetve a Szolnok csapataival, a szurkolóink először a szeptember 15-17-ig tartó saját felkészülési tornánkon láthatnak majd. Ezen kívül a zalaegerszegi Göcsej Kupán is részt veszünk, a tervek szerint összesen 8-10 felkészülési meccset fogunk játszani. Ez egy tanuló év lesz számunkra, nyilván a csapat egy része már játszott az A-csopotban, de sokaknak, beleértve az edzői stábot is, ez lesz az első éve a legmagasabb osztályban. Konkrét célunk a biztos bennmaradás, de azt gondolom, hogy csak idő közben tudjuk felmérni, hogy mire is lesz jó a csapat valójában. –zárta szavait a szakember.