Bravúros tornagyőzelem a serdülő lányoktól!

Debrecenben rendezték a serdülő leány bajnokság második selejtezőjét a Debreceni KA, DVTK, a Nyíregyháza, és a Zalaegerszeg részvételével. Mivel a Nyíregyháza és a Miskolc a felsőházból érkezett, elég nehéz volt a sorsolása Kecskeméti János és Licska József tanítványainak, hiszen szombaton duplázniuk kellett, ráadásul a két legerősebb csapat ellen. Végül hatalmas küzdelemben csoportelsőként zártak, a riválisok elleni szoros győzelmeknek köszönhetően.

Debreceni KA- DVTK/A   71-66 (18-18, 22-16, 19-12, 12-20)

DKA: Szász Lili 1, Szabados Dorottya , Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 17/3,  Horváth Petra , Varga Rebeka , Fárbás Eliza 8, Hegedüs Dóri , Hawrlant Bogi 20/3, Papp Lilla 25, Sarkadi Milla, Czentye Zoé .

Kecskeméti János: Egy fizikálisan nagyon jól felkészített csapat ellen játszottunk, csak a küzdeni akarásunknak köszönhetjük a győzelmet. Látszott, hogy a felsőházból érkezett csapat előttünk jár, de ezt ellensúlyozni tudtuk azzal, hogy nem adtuk fel, mikor fizikailag felénk kerekedtek az utolsó játékrészben. Nagyon okosan játszottunk a végjátékban, így nyertünk. Kár, hogy mindent három embertől (Bogi, Lilla, Kincső) vártunk, ennél nagyobb segítséget kell kapnunk a többiektől.

Debreceni KA-  Nyíregyházi Kosársuli   71-63 (25-17, 11-9, 16-15, 19-22)

DKA: Szász Lili 5, Szabados Dorottya , Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 24,  Horváth Petra , Varga Rebeka 2, Fárbás Eliza 2, Hegedüs Dóri 2 , Hawrlant Bogi 10, Papp Lilla 24, Sarkadi Milla 2, Czentye Zoé .

Kecskeméti János: Hatalmas küzdelem folyt a pályán, néha a sportszerűség határait túllépve, de ilyen egy igazi keleti rangadó. Az előző meccs rengeteget kivett a lányokból, ez a negyedik negyedben ki is jött, hiszen a 11 pontos előnyből 3 maradt az utolsó 7 percre. Viszont az időkérés után Lilla és Kincső még egyszer megrázta magát, és a többiek is elkezdtek úgy védekezni, ahogy egész meccsen kellett volna, így nyerni tudtunk. Ki kell emelni, hogy Kincső 4 faulttal játszotta végig az utolsó két negyedet, rendkívül fegyelmezetten.

 

Debreceni KA- Zalaegerszegi TE  72-52 (21-21, 16-11, 18-14, 17-6)

DKA: Szász Lili 4, Szabados Dorottya , Pásti Regina , Balassa Kincső 12,  Horváth Petra 1, Varga Rebeka 2, Fárbás Eliza 10, Hegedüs Dóri 2 , Hawrlant Bogi 8, Papp Lilla 35/3, Sarkadi Milla 2, Czentye Zoé .

Kecskeméti János: Borzalmasan figyelmetlenül kezdtünk, rányomta a bélyegét a játékunkra, hogy tét nélküli volt a meccs, hiszen mindenképpen elsőként végeztünk. Sokkal gyengébben dobtunk, mint az ellenfél, hiányzott a fegyelem a játékunkból. Jó példa, hogy a feldobás utáni kidolgozott sima ziccert kihagytuk, sőt a támadó lepattanót is. Az utolsó negyedre megtaláltuk a ritmusunkat és az addig hullámzó teljesítményt nyújtó Lilla feltámadásával eldöntöttük a meccset.

Két pozitívum volt a tornán: kezdtük megtanulni az üres zárás elleni védekezést, hiszen ezzel élesben még nem találkoztunk. A másik pedig az a hatalmas kűzdőszellem, amivel győzni tudtunk két nagyon erős csapat ellen.