Bronzéremmel tértek haza Prágából

Harmadik helyen végzett Kozák István és Szilágyi Zoltán együttese a Prágában megrendezésre kerülő nemzetközi utánpótlás tornán. Az első mérkőzésen vereséget szenvedtek az ukrán korosztályos válogatottól, de folytatásban sikerült javítani a cseh OSK Olomouc ellen. A prágaiakkal szemben a külső körülményekkel is meg kellett küzdenie Száva Dorináéknak, így hat ponttal kikaptak a házigazdáktól, ráadásul a vereség vezéráldozattal is járt, hiszen Radványi Ágnes keze eltört a találkozón. A hátralévő két mérkőzésen a lányok sérült csapattársukért is küzdve, óriásit harcolva megszerezték a bronzérmet. 


DKA-DSI – Ukrajna 49-76

DKA-DSI: Radványi Ágnes 19, Szilágyi Anna 14, Muzsnay Lilla 6, Száva Dorina 4, Balogh Viktória 2, Katona Ágnes 2, Szabó Emese 2, Hadházi Dalma 2, Mezei Dóra -.

Kozák István: Amiért jöttünk, megkaptuk, kőkemény védekezés, extra dobóforma. Eltartott egy ideig, amíg felvettük a nagyobb iramot. A korosztályos ukrán válogatott csapat végig komolyan véve a találkozót, letámadott egész meccsen. Mindenkit pályára tudtam küldeni, és szépen igyekeztek a lányok. Jó első meccs volt.

 

Debreceni KA-DSI – OSK Olomouc 52-39

DKA-DSI: Radványi Ágnes 20, Balogh Viktória 10, Szilágyi Anna 8, Katona Ágnes 6, Mezei Dóra 4, Száva Dorina 4, Szabó Emese, 4, Muzsnay Lilla -.

Kozák István: A sok kihagyott helyzettel magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de ismét jelesre vizsgázott a csapat küzdeni tudásból, és amikor nagyon kellett sikerült megfordítani a mérkőzést.

 prága lányok 2

Debreceni KA-DSI – Basket Zd’ár n.S. (Prága) 39-45

DKA-DSI: Radványi Ágnes 10, Balogh Viktória 6, Muzsnay Lilla 6, Katona Ágnes 6, Száva Dorina 5/3, Szilágyi Anna 4, Szabó Emese 2.

Kozák István: A körülményekről: már itthonról is jeleztük a szervezőknek, hogy a hat csapatos csoportban hiányzik egy mérkőzésünk. A szerdai érkezéskor ismételten rákérdeztünk, a rendező ezt a hiányzó mérkőzést az SK Bruntál ellen berakta péntek este fél hatra. Sajnos ezt a változtatást senkivel sem közölte rajtunk kívül. Így a nekünk kinyomtatott program alapján készültünk fél hattól játszani. Majd a melegítéskor derült ki, hogy ebben az időpontban a régi program alapján két másik csapat fog játszani. Másfél óra várakozás után ismét bemelegítettünk.

Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült ellensúlyozni az enyhe hazai pályát. Az első negyed végén az eddigi meccseinken kiegyensúlyozottan teljesítő Radványi Ágnes kézközépcsont törést szenvedett egy labdáért való küzdelemben. Az ellenfél beállt három negyeden keresztül egy 3-2-es zóna védekezésbe, amivel nagyon meggyűlt a bajunk. A végjátékra három játékosom kipontozódott és kis különbséggel elvesztettük a mérkőzést. Sajnos Ági kezét műteni kell, mielőbbi felépülést kívánunk neki.

 

Debreceni KA-DSI – SK Bruntál 46-24

DKA-DSI: Balogh Viktória 11, Száva Dorina 8, Muzsnay Lilla 8, Mezei Dóra 7/3, Szabó Emese 6, Szilágyi Anna 4, Nagy Fanni 2, Katona Ágnes-.

Kozák István: Győzelmünket Radványi Áginak ajánljuk!

 

Debreceni KA-DSI – Ostrava 56 : 38

DKA-DSI: Mezei Dóra 21/15 pont, Száva Dorina 17/3, Muzsnay Lilla 6, Szabó Emese 6, Balogh Viktória 4, Katona Ágnes 4.

Kozák István: A harmadik hely sorsáról döntő mérkőzésen megfelelő motivációval léptünk pályára, szépen jöttek a kinti dobásaink, és bár a végére kipontozódott Anna, Ági, Viki és Lilla, előnyünk kitartott. Gratulálok minden játékosnak a tornán elért 3. helyhez, köszönöm Zoli bácsi segítségét!