Bronzéremmel zártuk az U16-os EYBL-t

Nem sikerült nyernie kadettjainknak az U-16.os EYBL Közép-európai döntőjének zárómérkőzésén, így ötven százalékos mérleggel zárták a tornát. Az ellenfél a magyar bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a Szolnoki Olaj KK volt. A vasárnapi találkozót is rosszul kezdték a hajdúságiak, így szinte folyamatosan futhattak az eredmény után.  Többször is sikerült felzárkózniuk, de a vendégek parádés mérkőzést produkáló centerével, Samuel Taiwoval nem tudtak mit kezdeni. A vége tizennégy pontos vereség lett, ám szégyenkezésre semmi ok, hiszen a döntőn kizárólag a korosztály elit csapatai vettek részt, melyen csapatunk végül a bronzérmet szerezte meg.

tóth-bence

2016.03.06. EYBL Central European Division U16
DKA-DSI-Szolnoki Olaj KK. 61-75 (25-25,9-17,14-18,13-15)

DKA-DSI: Tóth 12/3, Vezendi 17, Sólyom -, Csomor 19/6, Virágh 2, Balázs D.2, Kálmán 2, Gáspár 7, Pór -, Kovács B. -, Valner -, Nemes -.

edzők: Ráthonyi Tamás, Kádár tamás

Ráthonyi Tamás: Rendhagyó módon gyengén kezdtük a mérkőzést. A második félidő elején még sikerült még sikerült egyszer felkapaszkodtunk. Sajnos “messze” van a híres letámadó védekezésünk. Az agresszivitás hiányzik, tizenegy faultal játszottuk le a mérkőzést. Nem volt ellenszer a Szolnok külföldi játékosa ellen aki lezárta a palánk alatti területet, megilletődötten játszottunk ellene. 30 pontot dobott 23 lepattanót szedett. Összességében 2 fontos győzelmet szereztünk,de a mai verességgel elszalasztottuk a továbbjutást.

A torna végeredménye:

1. BC Muki
2. Szolnoki Olaj KK
3. DKA-DSI
4. VASAS Akadámia
5. Helios suns