Cívis Kupa: Debreceni győzelem a második napon

Pénteken lezajlott a Cívis Kupa második játéknapja. A csütörtökhöz képest fordított felállásban csaptak össze egymással az együttesek: az U15-ös válogatott a rómaiakkal, míg akadémiánk csapata a nagyváradiakkal mérkőzött meg.

A 14 órától kezdődő találkozó rendkívül színvonalas küzdelmet hozott: U15-öseink fej-fej mellett haladtak az olaszokkal, féilidőben 47-47-es döntetlenre álltak a felek. A harmadik negyedben aztán az egész tornán parádézó Lionel Abega vezetésével lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a vendégek, és bár az utolsó negyedben még megpróbáltak visszakapaszkodni a mieink, csak közelebb férkőzniük sikerült, végül hat ponttal, 82-76 arányban az olaszok örülhettek.  A vereség ellenére magyar oldalon is több jó egyéni teljesítmény is született: Csendes Péter dupla-dupláig jutott (10 pont, 12 lepattanó), Kovács Levente és Kertész Dávid egyaránt 13-13 egységet termeltek, illetve a debreceni nevelésű Fekete Csongor 12 pontja is kiemelendő.

A 16 órás mérkőzésen a Debreceni Kosárlabda Akadémia csapata a Nagyvárad gárdáját fogadta. Mindkét együttes vereséggel nyitotta a tornát, egymás ellen adott volt a lehetőség a javításra. Meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, az első negyed végén hat ponttal vezettek. Szépen lassan magukra találtak Erdei Ádám és Kovács Balázs tanítványai, akik a nagyszünetre megfordították, a harmadik negyedben pedig egy elsöprő, 24-2-es futással végleg el is döntötték a győzelem sorsát. A huszonegy pontos sikerből Turcsik Simon dupla-duplával (12 pont, 10 lepattanó), Papy Bence pedig 14 ponttal vette ki a részét.

A torna szombaton, a zárónappal folytatódik, akadémiánk fiataljai a lengyel TKM Wloclawekkel játszanak a hetedik helyért, míg az U15-ös válogatott a szlovén Grosuplje csapatával mérheti össze tudását.

Magyarország U15- HSC Roma (ITA) 76- 82 (25-25, 22-22, 13-21, 16-14)

U15: Kovács 13, Hajdú 13, Fekete 12, Csendes 10/9, Csataljai 7/3

Csere: Kertész 13/3, Szabó 6/3, Meszlényi 3/3, Safranka 2, Kelemen, Magó, Cseh

Edzők: Váradiné Szarka Ildikó, Bosnyák Jácint, Halmai Norbert

Debreceni KA – CSM Oradea (ROM) 71- 50 (10-16, 19-13, 24-2, 18-19)

DKA: Turán 7/3, Madar Kristóf 5, Turcsik 12, Papy 14/3, Fülep 8

Csere: Lovas 9/3, Sajgó 6, Schwarczenberger 5, Pallás 3/3, Holléry 2, Tóth, Madar Krisztián.

Edzők: Erdei Ádám, Kovács Balázs

Erdei Ádám: Hiába nyertünk ma, a tegnapi meccsel sokkal elégedettebb voltam, mint a maival. Ugyanakkor ez a találkozó is jó szolgálta a felkészülésünket, hiszen a Nagyvárad egy nagyon jó az egy az egy elleni játékban és nagyon agresszívan védekezik. Nem is tetszett sem a védekezésünk, sem a sok eladott labdánk. Viszont a lepattanózás ismét rendben volt, ebben előre tudtunk lépni az utóbbi időben. Mivel az ellenfelünk az első két meccsén az U15-ös válogatottól és tőlünk kapott ki, tehát két, az EYBL szempontjából nem érdekelt csapattól, ezért azt gondolom, hogy úgy a fair, ha ellenfelünk jut tovább a legjobb 6 közé, mi pedig holnap a 7. helyért játszunk. Igaz, hogy így csak három meccset játszunk, de a döntőre való felkészülésünket ez is nagyszerűen szolgálja, köszönjük a lehetőséget. Szombaton egy jó játékkal és győzelemmel szeretnénk zárni a tornát.

IMG_4453