Csoportgyőzelem az utolsó fordulóban

Igen színvonalasra sikerült a hétvégi forduló a Kenguru B csoportban. A lányok számára az utolsó forduló következett a felsőházban, igazából tét nélkül, hiszen a régió legjobb leány csapataként kvalifikálták magukat a Régiós Bajnokok tornájára, ahol Borsod, Szolnok és Tolna régió győzteseivel mérhetik össze erejüket. Ettől függetlenül rendkívül jól játszottak Kecskeméti János tanítványai.

Az első meccsen minimális különbséggel kaptak ki a nagyváradi első csapattól, akik viszont 4 ponttal kikaptak a második csapatuktól. A lányok végig vezetve 13 ponttal verték a második számú nagyváradi fiú csapatot, így a hármas körbeverésből győztesként kerültek ki.

 

Ziccer Fehértigrisek – AS „Baschet Star” Oradea I.  41-44  (6-11, 12-6, 3-8, 8-17, 12-2)

Ziccer Fehértigrisek: Fárbás Emma -, Szabados Dorottya 5, Visky Bogi 1 , Pap Lili 4, Fárbás Eliza 15, Pásti Regina 2, Keszthelyi Kamilla -,  Boda Bogi 1, Gaszner Réka 8, Sarkadi Milla 3, Gyarmati Eszter -, Elekes Milla -, Nagy Manna -, Miklósvölgyi Bogi -.

Ziccer Fehértigrisek- AS „Baschet Star” Oradea  II           42-29    (10-4, 4-4, 2-6,17-10, 9-5)

Ziccer Fehértigrisek: Fárbás Emma -, Szabados Dorottya 5, Visky Bogi -, Pap Lili 16, Fárbás Eliza 10, Pásti Regina 3, Keszthelyi Kamilla 1, Boda Bogi -, Gaszner Réka 1, Sarkadi Milla 6, Gyarmati Eszter -, Elekes Milla -, Nagy Manna -, Miklósvölgyi Bogi -.

rsz_kecsu_kenguru

Kecskeméti János: Természetesen nem árultam el a lányoknak, hogy ennek a tornának semmilyen tétje nem volt. Még mindig nem hiszik el, hogy mennyi mindent tudnak, gyakran nekem kellett helyenként emelt hangon elmagyarázni, hogy nem „bujócska versenyen” vannak, vállalkozzanak bátrabban. Ennek megfelelően mindkét meccsen nyújtott teljesítményünk erősen hullámzott.

Az első meccsen Lizi és Réka fantasztikusan játszott, megtalálták egymást a labdával és ebben az ötösben nagyon jól védekezett mindenki. Ha még két percig tart a meccs, megnyerjük. Az első ötösünk hol önbizalomhiánnyal küszködött, hol pedig nagyon bátran vállalkozott, elég nehéz így őket értékelni. Ráadásul az első két negyedet fault nélkül hoztuk le, tehát a „harapással” is gondok voltak. Ettől függetlenül megdicsértem őket, mert a fejlődés jeleit láttam.

A második meccsen szerepet cserélt a két ötös: Dorottya és Milka ötöse volt az eredményesebb, Lizi és Réka pontatlanabb és fáradtabb volt. Ők is rengeteg helyzetet dolgoztak ki, csak a pontossággal volt gond. Ki kell emelni Lili fantasztikus játékát, ellenállhatatlan volt, hátán vitte a csapatot. Ami kellemes meglepetés volt, hogy Kamilla nulla pontra fogta meg az ellenfél egyik legügyesebb játékosát.