Debrecenben lesz a Magyar Kupa

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége keddi ülésén arról határozott, hogy Debrecenben rendezik meg a férfi Magyar Kupa nyolcas döntőjét. A február 16. és 18. között esedékes torna otthona a Főnix Csarnok lesz, melyre a Nemzeti Bajnokság alapszakaszának felénél első nyolc helyen álló csapata kvalifikálja magát.

–Nagy örömünkre szolgál, hogy a novemberi Magyarország-Koszovó válogatott mérkőzés és a 3×3-as világversenyek sikeres megrendezése után újabb jelentős esemény lesz Debrecenben. A városban rég nem látott érdeklődés övezi a kosárlabdát mostanában, a világbajnoki selejtezőt is több, mint ötezren nézték meg a helyszínen, és a DEAC is rendre teltház előtt játssza hazai mérkőzéseit. Köszönjük a szövetség belénk vetett bizalmát, biztos vagyok benne, hogy Debrecen ezúttal is nagyszerű házigazda lesz. –vélekedett a rendezésről Becsky István.

A DEAC egyébként jelenleg 6-5-ös mérleggel a nyolcadik, még kupaindulást érő helyen áll a bajnokságban. Két forduló van még az alapszakasz feléig, így Berényi Sándor együttese jó eséllyel pályázik a Magyar Kupára. Az Egis Körmend, a Szolnoki Olaj KK, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és az Alba Fehérvár már biztosan ott lesz a februári döntőn, a maradék négy helyre a sűrű középmezőny miatt azonban még hét csapat is esélyes. A hajdúságiaknak a kvalifikációhoz idei két találkozójából legalább egy győzelemre még szüksége lesz. Molnár Andrásék 23-án szombaton a Szolnokhoz látogatnak, 28-án csütörtökön pedig a Kecskemétet látják vendégül.

rsz_1-3