Debrecenben rendezik a fiú junior döntőt

u18_logo_horizontalMint arról már beszámoltunk, a Debreceni Kosárlabda Akadémia serdülő és kadett csapata már „csak” egy lépésre van az országos döntőbe jutástól. Ezzel szemben Ráthonyi Tamás és Kádár Tamás U18-as együttese már kiharcolta a nyolcas döntőn való részvételt, ráadásul már az is eldőlt, hogy április 26. és 29. között Debrecenben rendezik a finálét.

U18-as csapatunk a felsőházi rájátszás 4. helyét szerezte meg, mellyel automatikusan kvalifikálta magát a döntőre. Mivel a felsőház első hat helyezettje biztos résztvevője a nyolcas döntőnek, ezért az már korábban eldőlt, hogy a Ráthonyi-csapat idén is ott lesz a legjobbak között, az utolsó fordulóban Székesfehérváron aratott győzelem pedig arról döntött, hogy a negyedik kiemelést szerezték meg Tóth Bencéék. A debreceniek így az egész bajnokságban mindössze egy vereséget összeszedő, első kiemelt Sopronnal, az ötödik helyen záró Péccsel, és az alsóházból felkerülő MAFC-al kerültek egy csoportba. A másik négyesben a Nyíregyháza, a Szombathely, a Budapesti Honvéd és a Vasas szerepel majd.

Bár még bő két hét van a tornáig, már a sorsolást is lehet tudni, a debreceniek a következő időpontokban játszanak az oláh Gábor utcai Sportcsarnokban:

2017.04.26 15:00 Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs

2017.04.27. 11:00 Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC – MAFC

2017.04.27 19:00 Soproni Sportiskola – Debrecenik Kosárlabda Akadémia-DEAC

A csoportok első és második, illetve harmadik és negyedik helyezettjei 28-án csapnak össze, míg a helyosztókra, és közte a döntőre 29-én kerül sor.