Döntőben a Ráthonyi-csapat

Izgalmas végjáték után öt pontos sikert aratott junior csapatunk az országos bajnokság elődöntőjében a Budapesti Honvéd felett. Az utolsó negyedben többször is változott a vezető csapat kiléte, ám a legvégén helyén volt a szíve Sólyom Bencééknek, így ők játszhatják vasárnap a döntőt a szintén veretlen Alba Fehérvárral.

Ezen a napon sem kezdték jól a mérkőzést a debreceni fiatalok, a Honvéd rendkívül kemény védekezéssel rukkolt elő, ráadásul nagyszerűen dobott távolról. A második negyedre aztán felébredtek Ráthonyi Tamás tanítványai, a védekezésváltásoknak köszönhetően a fővárosiak elbizonytalanodtak, így sikerült a nagyszünetre fordítani. A fordulás után sem változott a játék képe, hol egyik, hol másik csapat vezetett, a mérkőzés pedig óriási taktikai csatává alakult. Mindkét csapatnak volt többször is esélye meglépni, ám ekkora már fejben kissé elfáradtak a játékosok, sok hiba csúszott a támadásokba. Csomor Péter, majd Tóth Bence is kritikus pillanatokban talált be kintről, de az utolsó percet így is döntetlennel kezték meg a felek. A nyerőember Sólyom Bence volt, aki fél perccel a vége előtt kiszorított helyzetből –kis szerencsével- betalált, majd Tóth Bence maradt higgadt a végén a büntetővonalon.

A másik ágon az Alba Fehérvár egy utolsó másodperces hárompontossal győzte le a Nyíregyházát, így vasárnap 15 órától velük küzdenek meg a hajdúságiak az aranyért.

rsz_godwin_omenaka_debrecen

Debreceni Kosárlabda Akadémia – Budapesti Honvéd 78-73 (20-26, 22-12, 15-21, 21-14)

DKA: Tóth 17/6, Csomor 9/6, Virágh -, Gáspár 17/6, Omenaka 24 cserék: Sólyom 5/3, Balázsi 6/3, Csikai -.

edzők: Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás

Ráthonyi Tamás: Rendkívül fizikális mérkőzés volt. A Honvéd egy nagyon jó szerkezetű csapat, akik végig kemények voltak, és ráadásul magukhoz képest nagyon extrán dobtak. Többen is szenvedtek a kulcsembereink közül a mérkőzés során, de amikor nagyon kellett, akkor fontos kosarakkal segítették a csapatot, és szerencsére a végére megtaláltuk a zóna ellenszerét. Nem tudom, hogy mi lesz holnap, nagyon nehéz meccsre számítok, de szeretnénk legyőzni a Fehérvárt is.