Egy győzelem, egy vereség a Kadett Döntő első napján

Ötvenszázalékos mérleggel zárta Cserfalvi István és Varga Ádám együttese az Országos Kadett Bajnokság döntőjének első játéknapját. Délelőtt a Budapesti Honvéd volt az ellenfél, Petrikovits Noriszék pedig úgy kezdték a találkozót, ahogy egy finálét illik, s már az első negyedben 18 pontos előnyre tettek szert. Bár a fővárosiak két perccel a vége előtt tíz ponton belülre zárkóztak (73-65), az egész mérkőzésen kiválóan játszó Neuwirth Bence és Somi Miklós a legjobbkor állt a csapat élére, s végül 14 pontos győzelmet arattak.

A második összecsapás pont a fordítottja volt az előzőnek, a hajdúságiak bentmaradtak az öltözőben, és hamar hátrányba kerültek. A Kiss Lenke okosan kikapcsolta a hajdúságiak kulcsembereit, és lendületes játékkal 40-25-re növelte a nagyszünetig előnyét. A fordulás után teljesen más szellemiségben léptek pályára Cserfalvi István tanítványai, kevesebb, mint egy negyed alatt visszajöttek a mérkőzésbe. A kemény védekezésnek ára volt, hiszen Sass Bálint és Petrikovits Norisz is kipontozódott, így nem volt igazi karmestere a csapatnak. A vége 9 pontos fővárosi siker lett, így nehéz helyzetbe kerültek akadémistáink a csoport utolsó mérkőzésére. A képlet egyszerű, amennyiben legyőzik pénteken a torna toronymagas esélyesét, az Alba Fehérvárt, úgy biztosan továbbjutnak az elődöntőbe, egy vereség esetén pedig annak kell szurkolniuk, hogy a Honvéd legalább öt, maximum tizenkilenc ponttal győzze le városi riválisát.

IMG-16f4b2259ab4fb3cf7ca5d6b49f10037-V

Debreceni Kosárlabda Akadémia – Budapesti Honvéd  81-67 (30-13, 17-18, 20-19, 14-17)

DKA: Sass 8, Petrikovits 11/3, Somi 23, Kalassai 14/9, Neuwirth 22 cserék: Tóth G. 2, Czeglédi -, Horai 1, Turcsik -.

edzők: Cserfalvi István, Varga Ádám

Cserfalvi István: A rájátszás végén Budapesten kikaptunk a Honvédtól, érződött a fiúkon, hogy szeretnének visszavágni. Ennek megfelelően nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és már az első negyedben megnyugtató előnyre tettünk szert, amit sikerült megtartanunk a végéig.

Debreceni Kosárlabda Akadémia – Kiss Lenke KS  68-77 (15-24, 10-16, 29-16, 14-21)

DKA: Sass 6, Petrikovits 5, Somi 17/6, Kalassai 18/9, Neuwirth 19/3 cserék: Tóth G. 3, Horai -, Turcsik -, Czeglédi -.

edzők: Cserfalvi István, Varga Ádám

Cserfalvi István: Bealudtunk az elején, így szinte végig futnunk kellett az eredmény után. A félidei 15 pontos hátrányunkat ennek ellenére sikerült jó játékkal ledolgoznunk, és visszajöttünk egy pontra. Ekkor érthetetlen módon elkezdtünk egyénieskedni, mindenki egyedül akarta megnyerni a meccset, ráadásul két mezőnyember is kipontozódott. Sajnos már a második meccsen érződött, hogy nagyon hiányoznak a sérültjeink.