Egy lépéssel közelebb a felsőházhoz

Tartalékos kerettel is hozta a kötelezőt a DEAC az Amatőr Női NB1 vasárnapi játéknapján a fővárosban. A középmezőnyhöz tartozó Kiss Lenke KS egy negyeden keresztül tudta tartani a lépést Kovács Imre tanítványaival, ekkor még szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második tíz percben megmutatták a hajdúságiak, hogy a hiányzók ellenére is jóval magasabb játékerőt képviselnek, mint fiatal ellenfelük. Szabó Rékáék védekezése ekkor szinte tökéletes volt, mindössze 5 ponton tudták tartani ellenfelüket, a Földvári-Foltin centerpáros pedig korlátlan úr volt a palánkok alatt.

A térfélcsere után már húsz pont fölé is növekedett a különbség, biztos vezetése tudatában pedig kissé elkényelmesedett a DEAC. A győzelem így sem forgott veszélyben, a lelkesen küzdő hazaiak csak közelebb tudtak jönni a végére. A cívisvárosi alakulat ezzel megszerezte 12. győzelmét is a bajnokságban, és továbbra is reális esélyük van a felsőházi rájátszást érő első négy hely valamelyikének megszerzésére. Saját kezükben van a sorsuk Szendrei Fruzsináéknak, hiszen az alapszakaszból hátralévő négy mérkőzésből kettőt is elég megnyerniük a biztos továbbjutáshoz. Ugyanakkor a jelenleg második Szegeddel és a harmadik Vasassal is megmérkőznek még idegenben, így akár előrébb is végezhetnek, ráadásul az említett gárdák még egymással is játszanak. Mozgalmas hetek elé nézünk, nem lesz egyszerű dolga a sérülésektől tizedelt Kovács-csapatnak.

 

Kiss Lenke KS – DEAC 52-65 (16-18, 5-19, 12-15, 19-13)

DEAC: Szabó R. 7/3, Papp 3/3, Gál 3, Foltin 13, Földvári 22 cserék: Szendrei 10/3, Gyulai 7/3, Stekler -, Új -.

edzők: Kovács Imre, Fodor Péter

Kovács Imre: A korai kezdés és az utazás megtette hatását, sajnos nem jó irányba. Igazán csak a második negyed teljesítménye az elfogadható, és olyan amilyet el lehet tőlünk várni, amire képesek vagyunk. Örülünk a győzelemnek, mert egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz, de holnap Szegeden és jövő hétvégén az MTK ellen ennél sokkal több kell.