Egyre közelebb az áttöréshez az U14-es lányok

A leány regionális serdülő bajnokság negyedik fordulója majdnem meghozta a várva várt első győzelmet Jávor Petra U14-es csapatának, de nagy küzdelemben, egylabdás mégkőzésen, végül nyíregyházi siker született a csoport legkiélezettebb meccsén.

 

Nyíregyházi Kosársuli “B” – Debreceni KA DSI 54-52 (17-9, 19-16, 12-12, 6-15)

DSI: Huszka Laura, Butt Tamara, Sallai Petra 4, Nagy Manna 20, Taricska Luca 2, Boda Boglárka, Nádasi Boglárka, Elekes Milla 2, Szilágyi Anna, Varga Anna 11, Papp Dóra 9, Novák Veronika 4

Debreceni KA DSI – DVTK Akadémia “C” 35-107 (6-26, 8-30, 16-22, 5-29)

DSI: Huszka Laura, Butt Tamara 4, Sallai Petra, Nagy Manna 2, Taricska Luca 4, Boda Boglárka, Nádasi Boglárka, Elekes Milla 6, Szilágyi Anna, Varga Anna 13, Papp Dóra 4, Novák Veronika 2

Jávor Petra: Az első meccsen nagyon dekoncentráltan és puhán kezdtünk, védekezésben nem voltunk elég agresszívak. Viszont a második félidőre sikerült változtatnunk ezen és igazi csapatmunkaként vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, folyamatosan ledolgozva hátrányunkat. Az utolsó negyedben gyönyörűen küzdöttek egymásért és hajtottak védekezésben, aminek meg is lett az eredménye, hibába kényszerítve ellenfelünket könnyű kosarakat tudtunk dobni. Úgy gondolom, hogy erre az utolsó negyedre már lehet építkezni és ezt a fajta játékot kell 40 percre kitolni. Büszke vagyok a lányokra, hogy egy közel 15 pontos hátrányból így fel tudtak állni és küzdeni a győzelemért, valamint hogy a kispadról is óriási buzdítás volt.
Sajnos a második meccsen látszódott az előző meccs vereség érzése, teljesen elfogytunk mind fizikálisan, mind mentálisan. Igyekeztünk mindenkinek elegendő játéklehetőséget biztosítani, főként azoknak akik az előző meccsen kevesebb játékpercet kaptak. Ezen a meccsen egyedül a harmadik negyeddel lehetünk elégedettek, akkor nagyon jól bontottuk a védelmet és a leosztásokból meg is találtuk egymást.