Elbírták a győzelmi kényszert a junior fiúk

A Szolnok elleni vereséggel megnehezítették saját maguk dolgát Horváth Imre és Erdei Ádám tanítványai a kiemelt fiú junior bajnokság alapszakaszában, de a Zsíros Akadémia elleni nagyarányú siker eredményeképp továbbra is versenyben maradtak a felsőházba kerülésért.

Debreceni KA – Szolnoki KA 54- 58 (12-12, 10-15, 10-17, 22-14)

DKA: Kurucz 2, Nemes 10/3, Kalassai 17/9, Turcsik 2, Tóth 11.

Csere: Kiss, Sass 8, Somi 4, Galambos, Turán, Papy, Batbataar.

Edző: Horváth Imre, Erdei Ádám

Horváth Imre: Nagyon szerettünk volna nyerni, hiszen egy sikerrel nagy lépést tehettünk volna a felsőház felé. Sajnos ez a lehetőség görcsösséget okozott mindannyiunkban, és saját magunkhoz képest gyengén játszottunk. Nem dobtunk jól, de a dobáskiválsztásaink is rosszak voltak, ráadásul rengeteg buta kosarat kaptunk. A végére ennek ellenére sikerült nyílttá tennünk a mérkőzést, a szerencse viszont ezúttal nem állt mellettünk.

Debreceni KA – Zsíros Akadémia Kőbánya 90- 76 (27-15, 10-19, 29-21, 24-21)

DKA: Kurucz 21/6, Kiss 12/9, Kalassai 15/15, Sass, Tóth.

Csere: Nemes 16, Galambos 2, Turcsik 2, Turán, Somi, Lovas, Varga.

Edző: Horváth Imre, Erdei Ádám

Horváth Imre: Ezúttal már győzelmi kényszerben voltunk, annak ellenére, hogy még sok van hátra az alapszakaszból. A második negyed kivételével elégedett vagyok a látottakkal, végre lendületes volt a játékunk, és a zóna ellen is helyenként jól támadtunk. Sokszor felelőtlen dobásokat vállaltunk, és sok második esélyt adtunk ellenfelünknek, de szerencsére kulcsszituációkban jól teljesített a csapat. Örülök, hogy ilyen különbséggel nyertünk végül, hiszen így az egymás elleni eredményünk is pozitív.