Élen maradtak a kadett lányok

Két mérkőzést is vívtak a hétvégén Kecskeméti János és Licska József tanítványai az Országos Kadett Bajnokságban. A kötelezőnek számító, DVTK/B elleni összecsapás a várakozásoknak megfelelően nem is okozott gondot nekik, viszont a Nyíregyháza ellen szoros küzdelemben, kétpontos vereséget szenvedtek. Öröm az ürömben, hogy a jobb pontkülönbségnek köszönhetően továbbra is akadémiánk lányai állnak a tabella élén.

Debreceni KA- DVTK/B  77-40 (26-9, 15-12, 16-13, 20-6)

DKA: Mondl Petra 12, Kecskeméti Csenge , Papp Nelli 13, Shirian Jázmin 2, Nagy Rebeka 3, Molnár Adri 12, Jankó Dóra , Király Viki, Szabó Zita 23, Pallai Petra 12, Sós Anna , Száva Gerda , Száva Gréta, Nagy Beatrix.

Kecskeméti János: a feladat az emberfogás gyakorlása volt, különösen a zárások védésére helyeztük a hangsúlyt. A váltások egy idő után pontosabbak lettek, de látványosan elfáradtunk. Szerencsére a sok csere miatt eleget pihentünk.

Debreceni KA- Nyíregyházi KS/A  57-59 (18-16, 18-15, 13-10, 8-18)

DKA: Mondl Petra 7/3, Kecskeméti Csenge 2, Papp Nelli 7, Shirian Jázmin 14, Nagy Rebeka 6, Molnár Adri , Jankó Dóra 9 , Király Viki, Szabó Zita 12, Pallai Petra , Sós Anna , Száva Gerda , Száva Gréta, Nagy Beatrix.

Kecskeméti János: Az előző fordulóban 12 ponttal tudtunk nyerni a Nyíregyháza ellen, igazán ennél jobban nem volt szabad kikapni, hogy megőrizzük a helyünket a tabella élén. Persze ezt nem mondtam a lányoknak, nyerni akartunk. Sikerült is 3 negyedet megnyerni egy hullámzó meccsen a rendkívüli dobóformát mutató Nyíregyháza ellen. Az utolsó negyedet se fejben, se fizikálisan nem bírtuk és nem volt olyan vezér, aki felvállalja a felelősséget. Lehet meglepő, de mégsem fogom leteremteni a lányokat, mert az eddig hiányolt küzdőszellemből jelesre vizsgáztak. Arra már nekik kell rájönni, hogy nem elég a meccsen odatenni magukat, a heti 5 (!) edzésen is ki kell rakni a szívünket. Ha ez sikerül, bírni fogjuk a végét is és kellő önbizalommal fogunk játszani a végjátékban is.