Elrajtolt a Cívis Kupa!

Csütörtökön kezdetét vette a rangos hazai és nemzetközi utánpótláscsapatokat felvonultató Cívis Kupa. A torna idén egyúttal az EYBL Közép-Európai döntője is, melyen az U15-ös válogatott és a Debreceni Kosárlabda Akadémia versenyen kívül indul.

Akadémiánk fiataljai a HSC Róma csapata ellen kezdték meg a szereplést. A debreceniek Turcsik Simon vezetésével két negyedig partiban voltak az európai elitbe tartozó olaszokkal, akik a fordulás után ritmust váltottak, és a harmadik negyedben eldöntötték a mérkőzést. A záró felvonásra  nem maradtak izgalmak, a rómaiak átrohantak hazai csapaton, és végül negyvenkét pontos győzelmet arattak.

A másik magyar érdekeltségű találkozón U15-ös válogatottunk a nagyváradi együttes ellen lépett pályára. A mieink nagy energiával kezdték a találkozót, Csataljai Péter és Horváth Ádám hathatós közreműködésével egy negyed után tizenhat pontos előnyt építettek ki. A nagyszünetre tovább nőtt a differencia két gárda között, a második félidőben pedig gáláztak a magyar fiatalok, akik közül hatan is tíz pont felett zártak. Az örömjáték az eredményjelzőn is hűen tükröződött, a mérkőzés ötvennégy pontos magyar sikerrel zárult. Debreceni szempontból fontos megemlíteni, hogy akadémiánk tehetséges játékosa, Fekete Csongor most ölthette először magára a címeres mezt. Pályán töltött percei alatt hasznosan kosárlabdázott, és négy ponttal segítette hozzá csapatát a győzelemhez.

A torna pénteken folytatódik, az U15-ös válogatott a rómaiakkal, míg az akadémia csapata a nagyváradiakkal csap majd össze.

Debreceni KA- HSC Roma 46-88 (16-22, 13-13, 9-24, 8-29)
DKA: Turán 7, Turcsik 13/3, Virágh 2, Fülep 2, Schwarczenberger 3.
Csere: Madar Kristóf 8/3, Madar Krisztián, Papy, Tóth 5, Lovas 2, Sajgó 4, Kiss.

Edzők: Erdei Ádám, Kovács Balázs

Erdei Ádám:  Örülök, hogy egy rögtön az első mérkőzésen egy ilyen magas szinten kosárlabdázó, több kifejezetten extra játékossal felálló csapattal játszottunk. Az első félidőben is voltak bőven hibáink, de ekkor még tudtuk tartani magunkat, a második félidőre sajnos elfogytunk. Szinte mindent tudtunk gyakorolni, amit szerettem volna, nagyon hasznos mérkőzés volt, és voltak periódusok, amikor kifejezetten elégedett voltam a srácokkal. Holnap egy hasonlóan agilis, magas sebesseggel kosarazo, agresszívan védekező csapattal találkozunk, a legfontosabb, igyekszünk eredményesek is lenni, de most elsősorban a gyakorláson lesz a hangsúly.

Magyar U15-ös Válogatott – CSM Oradea 104-50 (31-15, 16-10, 25-12, 32-13)

U15: Csataljai 15, Szabó 12, Horváth 11/3 Büki 10/6, Kovács 10, Hajdú 9/3, Csuti 7/3, Fekete 4, Kelemen 3, Halmai 9, Csendes 4, Kertész 10.

Edzők: Váradiné Szarka Ildikó, Bosnyák Jácint, Halmai Norbert

IMG_2882