Eredményes hétvégét zártak kadett csapataink

Mindkét kadett csapatunk pályára lépett a hétvégén. Mivel a felsőházi rájátszásban kedvezően alakultak a riválisok összecsapásai, ezért az már a MAFC elleni mérkőzés előtt kiderült, hogy Cserfalvi István és Varga Ádám együttese bejutott az országos döntőbe. Somi Miklósék ennek ellenére nem vették félvállról a mérkőzést, és meggyőző játékkal 23 ponttal nyertek. „B” csapatunk a Jászberénnnyel találkozott a regionális bajnokságban, s egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül értékes győzelmet arattak.

Debreceni KA „A” – MAFC „A” 83-60 (24-19, 22-11, 11-17, 26-13)

DKA: Nemes 3, Sass 8, Petrikovits 6, Kalassai 13, Neuwirth 24 cserék: Somi 23, Horai 3, Tóth 2, Turcsik 1, Czeglédi -.

edzők: Cserfalvi István, Varga Ádám

Cserfalvi István: A MAFC-nak minden hátralévő mérkőzése nagyon fontos, ennek megfelelően nem volt egyszerű dolgunk. Nagyon kemény csata folyt a pályán, melyet engedtek is a játékvezetők. Összességében a második és a negyedik negyed kiváló védekezése döntötte el a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak a nyolcas döntőbe jutáshoz.

 

Debreceni KA „B” – Lehel Kosársuli  89-77 (25-20, 28-21, 14-24, 22-12)

DKA: Lovas 21, Turán 6, Holléry 2, Fülep 8, Tóth 7 cserék: Turcsik 26/3, Galambos 9, Kiss 3/3, Pallás 4, Szirbucz 3/3.

edzők: Erdei Ádám, Asztalos József

Erdei Ádám: Sajnos egész meccsen botrányos volt az egyéni védekezésünk, képtelenek voltunk lekövetni az ellenfél két kulcsjátékosát lábbal, ráadásul csapatként sem könnyítettük meg egymás dolgát. Pozitívum, hogy a felállt védelem elleni és az átmeneti játékunk is hatékony, ennek volt köszönhető a félidei vezetésünk. A második félidőben a zóna ellen már akadozott a gépezet, de ezzel nincs is baj ebben a korban, biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb a területvédekezés ellen is hatékonyak leszünk. A küzdeni akarással most is elégedett voltam, örülök, hogy nem estünk össze, és csapatként küzdve végül megnyertük a mérkőzést, még ha egy kis szerencse is kellett ehhez.