Eredményesen szerepeltek kenguru csapataink

A-csoport:

DKA Ziccer Tigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum 65 – 21 (17-10, 10 (5)-2 (6), 16-5, 17-1)

Gál Balázs: Minden mérkőzésünkhöz úgy próbálunk hozzáállni, hogy az edzéseken gyakorolt játékunkat szeretnénk érvényesíteni. Ehhez komoly koncentrációra van szükség. Büszke voltam a srácokra, mert jó ritmust diktáltunk a meccs kezdetétől fogva. Nagyon tetszik, hogy egyre többet keresik egymást a pályán a fiúk, és a védekezésünk is fordulóról fordulóra keményedik. Amiben hiányérzetem volt, az a pontosság, ugyanis a szépen kialakított helyzeteinket nem minden esetben tudtuk pontra váltani. Összességében magabiztosan játszva, végig vezetve sikerült megszereznünk a győzelmet.

ACS Baschet Stars Oradea II. – DKA Ziccer Tigrisek 48 – 53 (6-19, 11 (7)-10 (5), 19-6, 11-13)

Gál Balázs: Az előző fordulóban egy nagyon kemény mérkőzésen egy hajszállal maradtunk alul román ellenfelünkkel szemben. Tudtuk, hogy a mostani találkozó sem lesz könnyebb. Sajnos az első mérkőzés pontatlansága átragadt erre az összecsapásra is, és sok biztos helyzetet hibáztunk. Ennek ellenére nagyon keményen küzdve kézben tudtuk tartani a meccset, így megszerezve a végső győzelmet. Gratulálok az egész csapatnak az ’A’ csoport 7. fordulójának megnyeréséhez!

Edzők: Gál Balázs, Vajda László

Játékoskeret: Balogh Ádám, Bera Károly, Csoma Jackson, Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Foltin Lukács, Gulyás Zénó, Makray Áron, Mikáczó-Nagy Bendegúz, Pákh Milán, Schmidt Péter, Szilágyi Bálint, Úr Alex, Váróczy Gergő

 

C-csoport:
DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok – Nyíregyházi Kék Cápák 2:0

A nyíregyházi csapat adminisztrációs problémák miatt automatikusan elvesztette a találkozót.

NyKK Eötvös – DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok 60:55 (15:19, 11:7, b.: 3:2, 8:20, 23:7)
DKA: Oláh Norbert 23, Füzesi István 11, Móré Sándor 11, Halász Árpád 4, Bendik Zsombor 2, Borsi Bendegúz 2, Erdei Zsolt 1, Kunkli Anna 1, Klampeczki Péter, Kovács Benedek, Tóth Szabolcs, Dormány Fanni, Titser Anna.

Edző: Czeglédi Károly

Czeglédi Károly: Szerencsések voltunk ebben a fordulóban, ami ránk is fért már. Az első mérkőzést technikailag automatikusan megnyertük, míg a másodikon kevéssel vesztettünk. Az NyKK Eötvös ellen végig vezettünk, a mérkőzés legvégén tudott fordítani az ellenfelünk. Az utolsó negyedre kiütközött a tartalékos felállásunk, mivel 3 alapjátékosunk is hiányzott ezen a tornán. Mindezzel együtt óriásit küzdöttek a játékosaim és egyre több a kiemelkedő illetve mindinkább bátor teljesítmény. Ez nagyon bíztató a jövőre nézve. Eddig 14 mérkőzésből 8-at megnyertünk, ami szép produktum, bízom benne, hogy az utolsó fordulóban is jól szerepelünk majd.

 

D-csoport:
DKA-ZiTi – HTE 71:26 (15:2, 16:4 (4:8) 16:6, 20:6)
DKA:
Csukás Dalma, Diviánszky Lilla, Fárbás Emma, Szekeres Abigél, Orosz Zsófia, Visky Boglár, Labancz J. Lujza, Radócz Emma, Balogh Tímea, Tajti Dóra, Fodor Annabella, Miklósvölgyi Boglárka, Liptai Csenge.

edző: Bajusz György
Bajusz György: Nagyon ügyes, fegyelmezett védekezéssel sikerült sok labdát szereznünk a sokat fejlődött és szimpatikusan kosarazó ellenféltől, s bár a befejezésekbe sok hiba csúszott, de így is megnyugtató előnnyel nyertünk minden negyedet. Gratulálok az egész csapatnak! A forduló második mérkőzésére, a Nyíregyháza ellen – az ő kérésükre – később, ápr.18-án, edzésidőpontban kerül majd sor, a Kossuth Gimnáziumban.