Értékes győzelmet arattak a juniorok

A nagycsapathoz hasonlóan Ráthonyi Tamás U18-asai is a Szombathellyel találkoztak a héten, ám Gáspár Mátyásék nagyon magabiztosan fektették két vállra a vasiakat. A forduló előtt még első helyen álló Falconak esélye sem volt a Cívisvárosban, a debreceni fiatalok nagyszerű védekezést bemutatva, végig nagyon magabiztosan kosárlabdázva lépték le a jó erőkből álló ellenfelüket. Egy fordulóval a vége előtt a második helyen állnak akadémistáink, de mivel az első öt helyezett gyakorlatilag egy győzelmen belül van, így szinte képtelenség megjósolni, hányadik helyen jutnak az országos döntőbe.

Debreceni KA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 84-65 (23-18, 26-10, 18-10, 17-27)

DKA: Tóth 15/6, Csomor 16/3, Balázsi 7/3, Balázs 8, Gáspár 23/3 cserék: Sólyom 5/3, Csikai -, Virágh 2, Valner -, Fábián 2, Turcsik Á. -, Kanyári 6/6.

Ráthonyi Tamás: Nagyon jól védekeztünk a mérkőzésen, végre kezd összeállni a hátsó alakzatunk. A mérkőzés előtt még az első helyen álltak a szombathelyiek, úgyhogy nem akárki ellen sikerült könnyed győzelmet aratnunk, ráadásul csak a legvégén tudtak közelebb jönni. Sajnos Balázsi Soma megsérült, több hétre kidőlt, így kénytelenek leszünk egy teljesen új szerkezetet kipróbálni. Az utolsó fordulóban Pécsre látogatunk, nem lesz egyszerű dolgunk, nemrég például a listavezető Nyíregyházát verték nagyon simán. Bár már biztosan bent vagyunk az országos döntőben, nem mindegy, hogy hányadik helyen jutunk be a kiemelés miatt.