Ezúttal nem termett babér a Czeglédi-csapatnak

DKA “B” – MVSI VADMACSKÁK 44:68 (13:27, 10:22, 6:11, 15:8)

DKA “B”: Jankó Dóra 16/3, Nagy Rebeka 10, Bukovinszky Luca 10, Kovács Szandra 4, Walke Tamara 2, Márta Anna 2, Szentesi Boglárka, Vastag Gabriella, Fehér Janka, Molnár Adrienn.

 

PAFC BASKET – DKA “B”  67:52 (10:7, 15:15, 21:10, 21:20)

 DKA “B”: Nagy Rebeka 22/3, Jankó Dóra 18, Bukovinszky Luca 6, Kovács Szandra 2, Vastag Gabriella 2, Walke Tamara 2, Szentesi Boglárka, Fehér Janka, Márta Anna, Molnár Adrienn.

Edzők: Czeglédi Károly, Dóra Márton

 

Czeglédi Károly: Az őszi regionális I. alapszakasz csoportgyőzelmünk eredményeképpen bekerültünk egy számunkra erős regionális döntőbe, ill. egy ugyancsak erős regionális II. alapszakasz csoportba. Az őszi csoport a győzelmekről szólt, most ez az erősebb csoport a tanulásról, tapasztalatszerzésről.

A miskolci csapat olyan játékosokból áll, akik sok-sok korosztályos klubéven, illetve diákolimpiai éveken vannak túl, így bár szépen küzdöttünk ellenük, de sokkal rutinosabb játékosok ők, és csapatként sem az első teljes idényüket töltik együtt. Ők rutinból győztek le minket. A piliscsabai csapat hasonló erősségű hozzánk, de újból alapjátékosainkat nélkülöztük, és ez elég volt ahhoz, hogy a harmadik negyedben ellépjen tőlünk az ellenfél és bebiztosítsa a győzelmét.

A két vereség ellenére az első fordulóhoz képest sokkal egységesebbek voltunk és stabilabbak. Nagy hullámzásokról, győzelmekről, vereségekről egyaránt szól ez az év nekünk. Nem véletlen ez, hiszen ez a csapat így együtt az első teljes bajnoki évét tölti. Mindezzel együtt is szerintem helytállunk, hiszen tudtuk már az év elején, hogy ennek a friss csapatnak minden “benne van a pakliban”. Dolgozunk tovább, hogy a harmadik fordulóban, ill. legfőképp a regionális helyosztó tornán minél jobban tudjunk majd szerepelni, és ezzel szépen zárjuk ennek a kis csapatnak az elmúlt két évét.