Fantasztikus siker az év első mérkőzésén

Elképesztő győzelmet aratott a téli szünetben edzőváltáson átesett DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a Nagykőrös ellen. Berényi Sándor és Ráthonyi Tamás tanítványai 79 pontos különbséggel lépték le a bajnokság eddigi meglepetéscsapatát, a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket. A találkozón nagyszerű teljesítménnyel mutatkozott be a hazatérő Szabó Miklós és az új idegenlégiós, Jahmal Jones is.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, Szabó Miklósnak mindössze 15 másodpercre volt szüksége, hogy megszerezze első pontjait új csapatában egy hárompontos formájában. A vendégek rögtön válaszoltak is egy távolival, sőt Molnár Miklós triplájával a vezetést is átvették (5-6). A DEAC a folytatásban is erőltette a gyilkos tempót, ami a vendégeknek láthatóan nem ízlett. Agresszív védekezések utáni gyorsindításokkal pedig már megnyugtató előnyre tettek szert a negyed derekára (22-11), melynek nagykőrösi időkérés lett a vége. A hazaiak lendületét ez sem törte meg, a játékrész végéig egy 18-3-as rohanással gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést.

A második etapot ott folytatta a DEAC ahol az előzőt abbahagyta, lendületes támadásokat vezetve felőrölte a vendégeket. Szabó Miklós és Farkas Attila korlátlan úr volt a gyűrű közelében, előbbi egy rontott dobással jutott el 28 pontig, míg utóbbi nagyszerű dobásai mellett, hatalmas zsákolásaival vetette észre magát. A védekezés a találkozó ezen periódusában szinte tökéletes volt, a labda pedig nagyszerűen járt támadásban. A nagyszünetben egy híján ötven volt a differencia, a kilátogató közel ezer néző már ekkor vastapssal jutalmazta a látottakat.

nagykoros

A fordulás után sem lankadt a DEAC lelkesedése, minden labdáért úgy vetődtek, mintha az életük múlna rajta. Berényi Sándor kedvére rotálhatta csapatát, minden pályára lépő meghálálta a bizalmat. Az idő előrehaladtával a Nagykőrös egyre inkább elveszítette lelkesedését, az összecsapás irama is leült. A száz pontos álomhatárt már a 31. percben sikerült átlépni (100-33), a hátralévő idő már-már gálamérkőzéssé alakult. A vége 79 pontos hajdúsági siker lett, s bár az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, a győzelem ilyen mértékben is megérdemelt. Mivel az éllovas Miskolc vereséget szenvedett Egerben, a DEAC már csak egy győzelemre van lemaradva a listavető duótól.

 

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Nagykőrösi Sólymok KK 121-42 (40-14, 29-6, 27-13, 25-9)

DEAC: Jones 16/3, Velkey 16/6, Molnár 12/6, Farkas 23/3, Szabó 28/6 cserék: Lajsz -, Varga 9/9, Kósa 5/3, Erdei 3/3, Opre 4, Szarka 5/3.

edzők: Berényi Sándor, Ráthonyi Tamás

Berényi Sándor: Ilyen jó kezdésben nem reménykedtünk, nyilván szerettünk volna magabiztos győzelmet aratni, de erre nem számítottunk. Az volt a kulcs, hogy az első perctől kezdve nagy sebességgel kosárlabdáztunk, és uraltuk a festéket. Amit elterveztünk a csapat maradéktalanul végrehajtotta. Gratulálunk mindenkinek, de ennek ellenére a földön kell maradnunk, és dolgoznunk tovább.