Felsőházba jutott a serdülő leány csapat!

Nagyon korán, szeptember első hétvégéjén rendezték a serdülő leány bajnokság selejtezőit, ahonnan a csoportok első két helyezettjei a főtáblára, azaz a legjobb 10 csapat közé jutottak. A debreceni lányok Kecskeméti János és Jávor Petra vezetésével a Pécsi NKA, a Bajai NKK, és a budapesti Radobasket gárdájával mérkőztek meg, és nagy meglepetésre a Baja és a Radobasket csapatát legyőzve a legjobbak közé jutottak.

Debreceni KA/A- Pécsi NKA         46-80    (6-31, 13-14, 9-20, 18-15)

DKA: Sarkadi Milla, Szász Lili, Szabados Dorottya 3, Balogh Timi, Gaszner Réka 1, Pásti Regina 11, Radócz Emma 3, Ákossy Liza 9, Fárbás Eliza 16, Diviánszky Eszter 3, Szilágyi Dorina, Vígvári Nikoletta, Miklósvölgyi Bogi.

Kecskeméti János: Az első negyedben eldöntöttük a meccset, gyáván játszottunk, senki sem vállalta fel a vezérszerepet. Veszélyt jóformán csak a kisebbek (2007) jelentették, akik igazán bátran játszottak Később korrigáltunk így nem lett szégyenteljes a vereség. A negyedik negyedben már olyan erényeket csillogtattunk, amire később alapozni lehet.

 

Debreceni KA/A- Bajai NKK         58-56    (18-8, 19-14, 12-18, 9-16)

DKA: Sarkadi Milla 7, Szász Lili 5, Szabados Dorottya 7, Balogh Timi, Gaszner Réka , Pásti Regina 14, Radócz Emma 2, Ákossy Liza 8, Fárbás Eliza 12, Diviánszky Eszter , Szilágyi Dorina, Vígvári Nikoletta 4, Miklósvölgyi Bogi.

Kecskeméti János : Na, ezt magyarázza meg valaki! Az az ötös, aki a Pécs ellen gyáván és elképzelés nélkül  kezdett, az egyszerűen meglepte a Baját lelkes és bátor játékával. Nem ismertem rájuk! Szerencsére a második ötös is ugyanígy folytatta, így jelentős előnnyel mentünk szünetre. A harmadik negyedben 2 perc alatt sikerült majdnem lerombolni azt, amit felépítettünk, igaz a Baja is kezdett felébredni a rossz kezdés után, nyílt lett a játék. De megint összekapták magukat a lányok, és nagy lépést tettünk a főtáblára jutáshoz. Ez van, ha a kulcsembereink felvállalják a felelősséget.

Debreceni KA/A- Radobasket      102-40 (28-11, 25-6, 16-12, 33-11)

DKA: Sarkadi Milla 12, Szász Lili 32, Szabados Dorottya 2, Balogh Timi 3, Gaszner Réka 4, Pásti Regina 15, Radócz Emma , Ákossy Liza 2, Fárbás Eliza 22, Diviánszky Eszter 2, Szilágyi Dorina 1, Vígvári Nikoletta 6, Miklósvölgyi Bogi 2.

Kecskeméti János: Arra számítottam, hogy a lányok nem fogják komolyan venni a mérkőzést, de alaposan rám cáfoltak. Mindenki sokat játszott és mindenki hozzá is rakott a játékhoz rendesen. Lizi és Redzsi továbbra is vezér volt, Szöszi meg önkívületben szedte a lepattanókat és szórta a pontokat.Gratulálok a csapatnak, fantasztikusan hajtottak a mindent eldöntő utolsó két meccsen.