Felsőházban a DEAC női csapata!

Magabiztos fővárosi győzelmével a negyedik helyen zárta az alapszakaszt a DEAC női kosárlabdacsapata, így tavalyhoz hasonlóan ismét sikerült kiharcolniuk a felsőházi rájátszást. Bár Kovács Imre vezetőedző a férfi csapat mérkőzése miatt nem tudott elutazni tanítványaival, ráadásul tartalékos kerettel voltak kénytelenek kiállni, a hölgyek így is hozták a kötelezőt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthonában. Fodor Péter másodedző irányítása alatt is jó kezekben volt a csapat, hiszen Foltin Blankáék már a félidőre eldöntötték a mérkőzést az eddig mindössze egy győzelmet számláló sereghajtó ellen.

Alacsony szerkezetben volt kénytelen felállni a DEAC, ami nem is működött rosszul, hiszen már a találkozó elején átrohantak ellenfelükön. Az utóbbi időben nagyobb vereségekbe is belefutó NKE már az első negyedben 17 pontos hátrányba került, a félidei 23 pontos differencia után pedig meg is nyugodhattak a cívisvárosiak. A második húsz percben még tovább növelték előnyüket a debreceniek, s végül magabiztos győzelmükkel sikerült teljesíteniük az idény elején kitűzött célt. A rájátszás első körében a nyugati-csoportot megnyerő TFSE lesz az ellenfél a két győzelemig tartó párharcban.

 

Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE – DEAC 51-77 (7-24, 15-20, 14-19, 15-14)

DEAC: Szabó R. 5, Szendrei 7, Papp 15/3, Gál 17/3, Foltin 13 cserék: Gyulai 11, Új 9/3, Gaszner -, Szabó E. -.

edző: Fodor Péter

Fodor Péter: Az volt a célunk, hogy az alapszakasz 4. helyének bebiztosításához ezt az akadályt sikeresen vegyük. Ennek megfelelően határozott védőmunkával és hatékony támadójátékkal kezdtük a mérkőzést, amit az első negyed eredménye egyértelműen megmutat. Tulajdonképpen már itt akkora előnyt szereztünk, amit a mérkőzés végéig még növeltünk is, hogy ez a negyed nem csak a jó kezdést adta, hanem el is döntötte a meccset. A kezdő ötös tagjai kiválóan teljesítettek, de a padról beszállók is hozzátették a maguk teljesítményét a magabiztos győzelemhez. Célunkat elértük, várjuk a hasonlóan sikeres folytatást, gratulálok a lányoknak!