Fiú kadett: Pasaréten ért véget a győzelmi sorozat

A Vasas Akadémia csapata vetett véget a DKA kadettjei négy meccs óta tartó győzelmi sorozatának. Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai pontszegény mérkőzésen hét ponttal maradtak alul a piros-kékek otthonában.

Vasas Akadémia – Debreceni Kosárlabda Akadémia        59 – 52 /21-14, 13-12, 13-12, 12-14/

DKA: Czeglédi Bence 1, Madar Krisztián 9, Virágh Benedek 13/6, Schwarczenberger Gábor 6, Fekete Csongor 17, Madar Kristóf 4, Varga Boldizsár 2, Pala Sándor, Jankó Csaba, Schwarczenberger Csongor, Tompa Áron, Seszták Miklós

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Bizakodva indultunk Budapestre a Vasashoz, hiszen novemberben 4-ből 4 meccset nyertünk, erre a mérkőzésre játékra jelentkezett hosszú sérülés után Madar Kristóf. Célunk volt, hogy az ellenfél magas játékosát semlegesítsük, és a gyűrű alatti területen és a lepattanó csatában eredményesebbek, legyünk, mint a hazai mérkőzésen. Támadásban szerettünk volna minél több gyors kosarat szerezni, és minél több emberelőnyt kialakítani. A védekezés és a lepattanó csata megnyerése sikerült, de támadásban nagyon lassúak, körülményesek és bizonytalanok voltak. Hiába sikerült kevés ponton tartani a Vasast, de sajnos a támadásaink pontatlanok voltak, nagyon sok eladott labdánk volt, és keveset ment be a labda alsó posztra, illetve kevés befutással próbálkoztunk. Komoly lehetőséget szalasztottunk el, hiszen egy idegenbeli sikerrel nagyot léphettünk volna a felsőházba kerülés felé. Bízunk benne, hogy vasárnap Kecskeméten jobb támadójátékkal sikerül megszereznünk a győzelmet.