Fiú kadett: Vereséggel indult a felsőház

Vereséggel kezdte a kiemelt fiú kadertt bajnokság felsőházát a DKA csapata. Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai húsz perc elteltével még vezettek Dombóváron, azonban a második félidő pontszegény támadójátéka megbosszulta önmagát.

Dombóvár, 2020. február 16. vasárnap

Dombóvári Kosársuli – Debreceni KA 68 – 54 /15-19, 22-20, 14-6, 17-9/
DKA: Madar Kristóf 11/3, Madar Krisztián 10, Virágh Benedek 3/3, Schwarczenberger Gábor 10/3, Fekete Csongor 20 Cserék: Jankó Csaba, Tóth Botond, Varga Boldizsár, Czeglédi Bence, Makray Balázs, Tompa Áron, Seszták Miklós
Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Győzelmi szándékkal utaztunk Dombóvárra, de tudtuk, hogy ebben a kiegyenlített bajnokságban nagyon erős ellenfelek vannak és minden idegenbeli győzelem bravúr kategória. A hazaiakkal sok mérkőzést játszottunk az elmúlt 2,5 évben, így sok újdonsággal egyik csapat sem tudott szolgálni. Mindkét csapat feszülten kezdett, sok pontatlansággal és sokáig kosár nélkül. Sikerült nekünk megnyugodni és a második negyed közepéig kézben tartani a mérkőzést, amikor már 11 ponttal is vezettünk. Sajnos, ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy kellett belecserélnünk és a mai mérkőzésen a kispadról nem érkezett jó teljesítmény. A hazaiak kispadja 20 pontot, még a miénk 0 pontot termelt. Legnagyobb problémánk támadásban és a lepattanókban voltak. Sok második esélyt adtunk illetve nem tudtunk lepattanó és szerzett labda hiányában gyorsan indulni. Felállt védelem ellen pedig lassan kosárlabdáztunk és csak kevés ember jelentett veszélyt a gyűrűre. A második félidőben az ellenfél lendületbe jött, a kb. 100 fős hazai szurkolótábor még nagyobb hőfokra izzította őket, még nekünk csak fellángolásaink voltak. El kell ismerni, ilyen támadójátékkal nem lehetett esélyünk a győzelemre.