Fiú Serdülő Döntő: Egyből egy!

Rendkívül fontos, tizenhat pontos győzelmet arattak Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai a Zalakerámia ZTE KK csapata ellen a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság nyolcas döntőjében. Ezzel a sikerrel jó esélyekkel pályázhatnak csoportjuk továbbjutó helyeinek egyikére.

A 15 órás mérkőzésre a hangulat a tetőfokára hágott az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban, nem is csoda, hiszen a házigazda debreceniek léptek parkettre, a Zalakerámia ZTE KK ellenében.

Horváth Martin kettesével kezdődött a találkozó, a hazaiak részéről Varga Boldizsár válaszolt. Schwarczenberger fifikás kosara után már a Debrecennél volt az előny, ezt követően azonban nyolc egerszegi pont maradt válasz nélkül, így Kovács Balázs kikérte első idejét. (4-8) A játékmegszakítás nem változtatott a helyzeten, idegesen kosárlabdázott a Debrecen, a zalaiak pedig kihasználták hibáikat.(4-14) A negyed végére megtalálták a ritmust a hajdúságiak, Balázsi Ákos dudaszós triplájával egy pontra jöttek vissza. (14-15)

A második tíz percet szintén a ZTE kezdte élesebben, Komády Márton pontjai ismét lélegzetvételnyi előnyhöz juttatták csapatát. (14-19) A hazaiak ezúttal gyorsabban kapcsoltak, Czipka Milán vezetésével kiegyenlítettek, Illés Gergely kettő plusz egyes akciója után pedig a vezetést is átvették. (21-25) A Zalaegerszeg a félidő utolsó perceire teljesen összeomlott, a cívisvárosiak pedig átrohantak rajtuk. (37-23)

A harmadik negyed hosszas kosárszünettel kezdődött, több mint három percig nem esett pont. A csendet Gyimes Áron ziccere törte meg, debreceni részről Seszták Miklós felelt. Kovács Balázs tanítványainak letámadása működni látszott, Czipka szerzett labdájából ismét Seszták volt eredményes. (30-47) A fiatal hátvéd egészen elképesztően kosárlabdázott, kulcsszerepe volt hajdúsági fór kiépülésében. (52-33)

Varga egymás után háromszor is beköszönt a záró etap elején, így a közte húsz is meglett, a kék-fehérek szempontjából pedig elúszni látszott a hajó. (60-41) A hajrára érezhetően elfáradtak a csapatok, a ZTE pedig már nem tudott visszakapaszkodni, így teljes joggal szólhatott a taps a biztos sikert arató hazai együttesnek.

Debreceni KA – Zalakerámia ZTE KK 67-51 (14-15, 23-8, 15-10, 15-18)

DKA: Seszták 19, Varga 14, Jankó 10, Illés 8, Czipka 6, Balázsi 6/6, Schwarczenberger 2, Tóth 2, Sólyom, Szűcs, Vitányi, Makray.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Két nagyon jó csapat találkozott, gratulálok kollégámnak csapata felkészítéséhez. A mérkőzés elején izgultunk a hazai pálya, illetve a tét miatt, de szerencsére néhny extra megoldás átlendítette a csapatot a holtponton. Nagyon örülünk, de még semmi sem dőlt el, bármi előfordulhat a csoportunkban.