Fiú serdülő: egy vereség és egy győzelem Szerencsen

A serdülő bajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában Czeglédi Károly serdülői ezúttal Kovács Balázs irányításával Szerencsre utaztak. Az első mérkőzésen a házigazdák sajnos túl nagy falatnak bizonyultak csapatunk számára, viszont a Hajdúhadházi Farkasok ellen kiütéses győzelemmel sikerült javítaniuk.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 3. forduló „C” csoport

Szerencs, 2018. november 17. szombat

Debreceni KA „B” – Szerencs VSE             59 – 96 (16-18, 11-16, 13-24, 29-38)

DKA „B”: Szűcs Domán 2, Nemes Dominik 18, Nagy Dávid 14, Váróczy Zalán 2, Nagy Bence 8, Tamus Ármin 5, Fekete Bulcsú 8, Ignácz Ákos, Manhercz Máté, Gáspár Márton, Kaszás Márton, Nagy Norbert

Hajdúhadházi Farkasok – Debreceni KA „B”         30 – 126 (6-42, 10-25, 6-33, 8-26)

DKA „B”: Szűcs Domán 2, Nemes Dominik 31, Nagy Dávid 15, Váróczy Zalán 10, Nagy Bence 15, Tamus Ármin 19, Fekete Bulcsú 15, Ignácz Ákos 4, Manhercz Máté, Gáspár Márton 10, Kaszás Márton 5, Nagy Norbert

Kovács Balázs:  Szerencsre utaztunk és egyből a hazai csapattal kezdtünk, ami mindig nehéz feladat. Jó felfogásban, de kicsit bátortalanul és a befejezéseknél nagyon pontatlanul indítottuk a meccset, ráadásul Nemes Dominikra már az első negyedben 4 személyhibát fújtak, ami meghatározta a mérkőzést. Az első félidőben szépen kapaszkodtunk és 10 pontnál nagyobb hátrányból is szépen visszajöttünk a meccsbe. A félidőben megbeszéltük, hogy miben kell előre lépnünk és ezt a gyerekek megvalósították, de az ellenfél rettentően zárt védekezésével nem tudtunk mit kezdeni. A játékosaink a betöréseknél rendre 3-4 védővel találták magukat szembe és ebből rengeteg eladottlabdánk és ebből kapott könnyű kosarunk volt, ami a harmadik negyedben eldöntötte a mérkőzést. Dicséretes, hogy a negyedik negyedben sem adták fel a srácok és egy harcosabb védekezéssel, jobb lepattanózással mi is tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Egy nagyon szervezett és taktikus ellenféllel találtuk szembe magunkat, akit a mai napon nem tudtunk megverni.

Az első meccs után kevesebb, mint 20 percünk volt arra, hogy magunkhoz térjünk. Az ellenfél az „újonc” hadházi csapat volt, akik szimpatikus játékkal (egész pályás védekezéssel) próbálták megnehezíteni a dolgunkat. A jó kezdés és a látszódó technikai fölény után több játékosnak is megjött az önbizalma és elvállalta azokat a szituációkat, amit az előző mérkőzésen nem. Szép győzelmet arattunk, ellenben nem szabad önmagunkat becsapni, viszont el kell hinni azt, hogy amit az edzésen megtanultunk, azt képesek vagyunk alkalmazni azonos képességű vagy nálunk erősebb csapattal szemben is.