Fiú serdülő: Irány a finálé!!!!

Elképesztő izgalmakat követően, hosszabbítás után jutott a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság fináléjába Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc csapata. A döntőt vasárnap, 15 órától rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az ellenfél a Vasas- Zsíros Akadémia mérkőzés győztese lesz.

Debreceni KA – Kecskeméti KA 59- 53 – hosszabbítás után (12-9, 16-14, 10-10, 9-14, 12-6)

DKA: Jankó 13, Seszták 13/6, Tóth 11, Varga 11, Szűcs 5, Balázsi 4/3, Schwarczenberger 2, Illés, Czipka, Lovász, Sólyom.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Az első elődöntőben a hazai csapat, a Debreceni KA, és az eddig százszázalékos Kecskemét ütközött meg a fináléba jutásért. Kovács Balázs tanítványai láthatóan nagyon szerettek volna saját közönség előtt döntőt játszani, így hatalmas tűzzel ugrottak neki ellenfelüknek. A vendégeket meglepte a motivált hajdúsági csapat fellépése, akik ezt kihasználva, főként Varga Boldizsár eredményességére építve domináltak az első negyedben.

A folytatás továbbra is a Debrecen fölényét hozta, elsősorban gyors kosarakkal operáltak, saját játékukat igyekeztek a Kecskemétre erőltetni. Hétpontos cívisvárosi előnynél (10-17) Lakosa Zsolt magához hívta az övéit, némileg sikerült is rendeznie a sorokat, de a nagyszünetben továbbra is a vendéglátók álltak győzelemre. (24-28)

Mindkét gárdát nyomta a mérkőzés tétje, ettől függetlenül színvonalas küzdelem folyt a pályán. Ladovszky János lépett elő a piros-fehérek első számú pontszerzőjévé, és tartotta meccsben csapatát, de Seszták Miklós lélektanilag elképesztően fontos pillanatban értékesített hárompontosával ismét visszaállt a hét pontos differencia. (29-36)

Az utolsó negyedben mindent egy lapra feltéve támadott a Kecskemét, Dobos Máté kettesével egy pontra olvadt hátrányuk. (37-38) Meg is jött az őket elkísérő szurkolótábor hangja, Lakosa Zsolt tanítványai pedig lendületben maradtak, és Dávid Benjámin kosarával átvették a vezetést. (43-42)

Már három ponttal is vezettek a vendégek, a debreceniek nem estek kétségbe, és Tóth Botond ziccerével hosszabbításra mentették a találkozót. (47-47)

A túlóra Jankó Csaba két közelijével kezdődött, visszavette a vezetést a Debrecen. (47-51) Időhiány miatt faultolni kényszerült a Kecskemét, de a büntetőket higgadtan értékesítették a hajdúságiak, így kisebb meglepetésre ők várhatják ellenfelüket a vasárnapi finálében.

Kovács Balázs (Debrecen): Óriási, elődöntőhöz méltó mérkőzést játszottak a csapatok. A torna során meccsről meccsre egyre jobban játszunk, lélektanilag rettentően stabilak voltunk, a kiélezett szituációkban mi voltunk a higgadtabbak. Gratulálok a Kecskemétnek, a torna egyik legjobb csapatát sikerült legyőznünk.